12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Buletine de vot cu însemnări
Mama unui erou martir din Târgu Jiu a sesizat Biroul Electoral Judeţean că i-au fost înmânate două buletine de vot care aveau anumite însemnări în dreptul căsuţei cu DA. Elena Haidău a refuzat cele două buletine şi a solicitat unul fără însemnări. „Primul buletin avea urme de ştampilă în căsuţa cu DA şi am cerut să mi se dea altul, dar şi acesta era scris cu creionul tot pe căsuţa cu DA. L-am refuzat şi pe acesta şi am cerut altul fără nici un fel de însemnări. Mi s-a dat până la urmă un buletin de vot şi mi-am exprimat votul“, a spus Elena Haidău, mama eroului martir care a decedat la Braşov, în decembrie ’89. Aceasta a sesizat incidentul la Biroul Electoral Judeţean, care s-a limitat doar să ia act de acesta.
Andrei IONESCU

A votat în văzul tuturor
Un alegător care s-a prezentat la primele ore ale dimineţii la Secţia de votare nr. 32 din Târgu Jiu şi-a exprimat votul chiar în faţa comisiei. Potrivit membrilor comisiei, cetăţeanul a spus că nu are nimic de ascuns şi a votat în văzul tuturor. Votul acestuia a fost anulat, iar cetăţeanul a fost sfătuit să voteze în cabina de vot, pentru ca opţiunea lui să fie luat în considerare, lucru pe care l-a şi făcut.
Andrei IONESCU

PRM nu a semnat procesul-verbal
Dacă alegătorii gorjeni s-au confruntat cu ploaia, când au mers la secţiile de votare, conducerea Biroului Electoral al Circumscripţiei nr. 20 Gorj a avut parte de un comportament „special“ din partea reprezentantului PRM. Constantin Semen a refuzat ieri să semneze procesul-verbal privind rezultatele referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, înregistrate în judeţul Gorj. După cum a precizat preşedintele Biroului Judeţean Gorj, judecătorul Dumitru Păsărin, reprezentantul PRM a trebuit să refuze semnarea procesului-verbal în urma ordinului primit de la conducerea centrală a partidului.
Eugen MĂRUŢĂ

Căminele şi cantinele, verificate
Inspectorii din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) Gorj vor controla căminele – internat şi cantinele din cadrul grupurilor şcolare unde vor fi cazaţi elevii care vor participa la olimpiada sportivă ce va avea loc pe 26 mai. Potrivit inspectorului-şef al ISS Gorj, Nicolae Dineaţă, sute de elevi vor fi prezenţi în Gorj. „La grupul Şcolar Industrial pentru Materiale de Construcţii Târgu Jiu vor fi cazaţi o sută de elevi veniţi din alte zone ale ţării. Inspectorii sanitari vor controla condiţiile igienico-sanitare atât din cămin, cât şi din cantina unde aceştia vor lua masa“, a afirmat Nicolae Dineaţă.
Mihaela FLOROIU

Amendat pentru că a încălcat legea electorală
Un tânăr din Târgu Jiu a fost amendat de poliţişti pentru că, în ziua referendumului, a încălcat legea electorală. Lucrătorii Poliţiei Târgu Jiu l-au depistat în trafic pe Ştefan Rotaru, de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având aplicate pe portierele din spate steguleţe cu mesaj electoral. Acesta a fost amendat cu 700 de lei.
Andrei IONESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS