6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDormitorul care vă răsfaţă simţurile

Dormitorul care vă răsfaţă simţurile

E primul decor care vă întâmpină dimineaţa. Dacă vă doriţi un budoar ca un liman al intimităţii, site-ul www.femeia.ro vă recomandă să vă inspiraţi din stilul asiatic minimalist.

 

Selectaţi o paletă de culori pastelate. Combinaţi tonurile blânde şi uşoare cu una, maximum două intervenţii cromatice de contrast. Culorile vii şi ţipătoare provoacă agitaţie, stimulează sistemul nervos – lucru nerecomandat pentru dormitor.

Parfumaţi încăperea. Aroma de vanilie reduce anxietatea şi inhibarea. Altfel spus, creează o dispoziţie mai bună pentru odihnă. Pentru un parfum mai intens, renunţaţi la lumânări şi aprindeţi beţişoare parfumate. Alte esenţe la care puteţi apela sunt iasomia, lemnul de santal şi orice note florale. Invitaţi natura în casa dumneavoastră. În culturile asiatice, natura este asociată cu liniştea; de ce n-aţi aduce-o atunci în interior, în spaţiul de dormit?! O variantă la prea banalul buchet de garoafe: ramuri de arbuşti – cum ar fi măceşul. Decoraţi-vă o noptieră ori pervazul ferestrei cu câteva scoici sau pietre de râu.

Un munte de perne. Nimic nu e mai luxos şi mai de efect decât să umpleţi patul cu o grămadă de perne decorative. Atenţie însă! Împrăştiate pe toată suprafaţa dau senzaţia de sufocare şi dezordine; grupaţi-le mai bine la capătul patului, de-a lungul tăbliei. Mai mult, experţii Feng Shui sugerează să le dispuneţi într-o organizare simetrică – aşa se armonizează relaţia dintre oameni şi mediul în care trăiesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS