6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCafea cu antioxidanţi

Cafea cu antioxidanţi

Denumită şi „nectarul zeilor“, cafeaua este pe cât de controversată, pe atât de consumată. Însă, pe lângă toate lucrurile negative care se spun despre cafea, această băutură, fără de care unii dintre noi nu şi-ar putea începe ziua, conţine proteine, lipide şi carbohidraţi.

Studiile efectuate de-a lungul timpului au atestat că o cafea servită dimineaţa este echivalentul în proteine şi acid a trei mandarine. Mai nou, Jacobs Kronung (lider de piaţă în segmentul de cafea prăjită şi măcinată) îşi anunţă consumatorii, în premieră printre mărcile de cafea din România, despre conţinutul de antioxidanţi ai acestei băuturi, sublinind astfel unul dintre beneficiile consumului acesteia.

Antioxidanţii sunt cei care pot ajuta sistemul de autoapărare al celulelor organismului să reducă radicalii liberi a căror dezvoltare în timp poate dăuna corpului uman, prin deteriorarea celulelor. Antioxidanţii sunt componente naturale care se regăsesc, de asemenea, în majoritatea fructelor şi legumelor.

Consumul moderat de cafea, parte a unui stil de viaţă sănătos, este benefic pentru sănătate, fapt consemnat şi de studiile recente ale COSIC (The Coffee Science Information Centre) citate şi îmbrăţişate de Jacobs Kronung. Reprezentanţii acestei mărci de cafea au ales să îşi informeze consumatorii despre conţinutul de antioxidanţi ai cafelei printr-un semn distinctiv pe ambalaj.

Cunoscută pentru calitatea sa superioară, cu o aromă unică – Alintaroma – care a devenit o emblemă a gustului şi mirosului, un simbol al apropierii dintre oameni, Jacobs Kronung dovedeşte că, în cantităţi moderate, cafeaua poate fi într-adevăr un „nectar“, o băutură pentru suflet, dar şi pentru sănătate.

Beneficiile cofeinei

Luată în „doze“ moderate, cofeina are efecte benefice. Acţionează asupra tubului respirator, ajutând la mobilitatea muşchilor (cafeaua este recomandată şi pentru bolnavii de astm). Este, de asemenea, folosită şi împotriva durerilor de cap, pentru că dilatează vasele de sânge, şi este folosită ca un medicament împotriva migrenelor. Cofeina este un bun diuretic care stimulează activitatea aparatului excretor şi elimină substanţele toxice din corp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS