22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimentele dorinţei

Alimentele dorinţei

Potrivit legendei, Cleopatra, pentru a-l atrage pe Marc Antoniu, îi oferea piersici în oţet, iar secretul pasiunii dintre Tristan şi Isolda ar fi fost batoanele de scorţişoară.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat mereu alimentele capabile să stârnească dorinţa sexuală. Acestea au fost numite „afrodiziace“ după numele zeiţei iubirii la greci, Afrodita. Potrivit specialiştilor, există o serie de substanţe organice, animale sau vegetale care pot influenţa dorinţa sexuală, chiar dacă efectul este mai degrabă la nivel psihologic.
În „bucătăria iubirii“, plantele şi mirodeniile ocupă locul principal. O parte dintre mineralele şi vitaminele conţinute de acestea joacă şi ele un rol important în elanul sexual.
Mirodeniile, cunoscute pentru mirosul şi aroma pe care le oferă mâncărurilor, au fost considerate mereu ca având proprietăţi afrodiziace. Astfel, în cazul în care doriţi să aduceţi un pic de pasiune în viaţa dumneavoastră amoroasă, nu ezitaţi să condimentaţi mâncărurile cu nucşoară, arpagic, tarhon, scorţişoară, mărar, anason, busuioc, cimbru, rozmarin, pătrunjel, salvie, hrean, şofran, mentă sau cicoare.

Mărul – fructul dragostei

Dintre fructe, mărul este considerat ca având cele mai puternice efecte afrodiziace. În antichitate, merele erau folosite în farmecele de dragoste. Se credea că, dacă o femeie dormea cu un măr la subţioară sau aşezat într-o altă parte intimă a corpului, iar a doua zi convingea bărbatul pe care-l admira să-l mănânce, atunci acesta se îndrăgostea subit de ea. De asemenea, s-a remarcat că merele mai zemoase sunt mai indicate în pregătirea jocurilor erotice, fiind eficiente pentru stimularea apetitului la femei.
La capitolul legume cu proprietăţi afrodiziace, morcovii, roşiile, usturoiul şi ţelina sunt cel mai eficiente. Morcovul era ingredientul principal al unei reţete arabe pentru stimularea apetitului sexual. Acesta era fiert în lapte şi consumat cu regularitate cel puţin şapte zile. Roşiile, supranumite „merele dragostei“, au o veche reputaţie afrodiziacă, în special datorită mirosului şi gustului lor. Textele arabe recomandă următoarea reţetă: salată de roşii presărată cu busuioc tăiat mărunt peste care se adaugă ulei de măsline şi suc de lămâie. Usturoiul, considerat de egipteni o plantă sacră, are şi el capacitatea de a stimula dorinţa sexuală. În Grecia antică atleţii mestecau usturoi pentru a-şi păstra vitalitatea înainte de Jocurile Olimpice, iar Plinius recomanda usturoiul zdrobit şi coriandrul amestecat cu vin alb ca fiind un stimulent sexual infailibil. Ţelina conţine minerale, vitamine şi uleiuri care ajută organismul în efectuarea schimburilor de substanţe şi este considerată un puternic stimulent sexual.

Caviar, ciocolată şi şampanie – pentru o noapte de neuitat

Caviarul, un produs cu o valoare calorică mare şi cu un conţinut ridicat de vitamine (A, C, PP, B2, B6, B12), minerale, proteine, fosfor şi acid folic, poate ajuta şi el la creşterea libidoului.
Fructele de mare (homarii, crabii, langustele şi scoicile) au şi ele efecte stimulante. Dintre toate fructele de mare, cea care este cunoscută ca având cea mai puternică şi rapidă acţiune afrodiziacă este stridia de ocean. Secretul ei constă în conţinutul ridicat de zinc, fosfor şi iod, responsabile de producerea hormonului sexual masculin (testosteron). Dintre dulciuri, ciocolata ocupă un loc de cinste atunci când vine vorba despre calităţile afrodiziace.
Aceasta conţine feniletilamine care ne ajută să ajungem rapid în starea de bine prin creşterea producţiei de serotonină în creier. Se ştie de asemenea că alcoolul, consumat în cantităţi mici, influenţează comportamentul sexual. Dintre toate băuturile, şampania este cea mai indicată atunci când vine vorba despre stârnirea pasiunilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS