17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCu unghiile la vedere

Cu unghiile la vedere

Unghiile lungi, puternice şi sănătoase nu mai reprezintă un mit, ci pot deveni realitate dacă ţineţi cont de sfatul experţilor.

La fel ca şi coafura şi felul în care arată tenul, unghiile fac parte din acea sumă de considerente care vă alcătuiesc imaginea. Atât în societate, cât şi la job, prima impresie contează foarte mult.
Pentru a avea unghii sănătoase şi frumoase, nu trebuie decât să urmaţi sfaturile unor specialişti în domeniu şi să lăsaţi deoparte măcar pentru un timp oja şi acetona, chiar şi lacul de întărire a unghiilor. Ba mai mult, puteţi să le înlocuiţi cu tratamente cu parafină, cel puţin o dată pe lună, căci sunt „deosebit de importante pentru catifelarea mâinilor obosite şi înăsprite, pentru unghiile care se crapă sau se exfoliază, pentru cele îngălbenite, dar şi pentru pedichiura cu bătături“, a precizat Carmen Luciana Dinu, manichiuristă şi pedichiuristă. La fel de importantă este aplicarea unei creme pe bază de glicerină pe mâini şi pe picioare, în fiecare seară, măcar puţin o săptămână, timp în care, bineînţeles, lăcuirea unghiilor este interzisă. Tot la capitolul îngrijire se înscrie şi tratamentul cu ulei de măsline, puţin călduţ, şi câteva picături de lămâie, care trebuie urmat cel puţin trei săptămâni, câte 10-15 minute în fiecare seară, înainte de culcare. Ca şi în cazul celorlalte şedinţe de îngrijire, este interzisă folosirea lacului de unghii.
Manipularea cuticulelor este de asemenea un procedeu ce ar trebui exclus, căci indiferent dacă vă faceţi singură manichiura sau mergeţi la un salon, acest procedeu vă poate afecta serios sănătatea organismului în general, şi a unghiilor în special, căci cuticulele reprezintă principala modalitate prin care organismul blochează intrarea bacteriilor şi a germenilor. O dată distrusă această barieră, unghia nu mai este protejată de acţiunea nefastă a mediului exterior şi este oricând pasibilă de infecţii majore în interior.

Sfaturi la îndemâna oricui

Pentru a fi o adevărată carte de vizită, mâna trebuie mereu îngrijită şi protejată, căci clima şi activităţile cotidiene o supun unei adevărate torturi. Pielea îşi pierde din elasticitate şi se usucă. Unghiile devin casante şi sfărâmicioase. Cuticulele se întăresc şi crapă. Suficient pentru a vă convinge să nu scăpaţi din vedere alte câteva aspecte. Astfel, pentru a evita îngălbenirea unghiilor, aplicaţi înaintea ojei un strat bază cu rol de tratament, tot astfel cum la finalul manichiurii, pentru ca oja să fie mai strălucitoare şi mai rezistentă, folosiţi un lac protector. Nu scăpaţi din vedere nici faptul că decuparea excesivă a colţurilor şi rotunjirea unghiilor va da naştere în timp la unghiile încărnate. Aşa că mai bine le lăsaţi să crească cu bordul drept pătrat.

Manichiură şi pedichiură în tendinţe

După o îngrijire corespunzătoare, puteţi să vă lăcuiţi iar unghiile, aşa că mergeţi încrezătoare la salon şi solicitaţi o manichiură ca la carte, care să se înscrie neapărat în tendinţe. Roşul este în top, aşa că nu ezitaţi să-i cereţi manichiuristei să vi-l aplice pe unchii, tot astfel cum în tendinţe se înscrie şi culoarea grena. Şi pentru că naturaleţea face cât toate cosmetizările la un loc, alegeţi-o şi când vine vorba de manichiură. Cât despre pedichiură, specialiştii recomandă folosirea tonurilor calde, dar şi a celor dark şi aplicarea motivelor florale, în vogă şi ele în sezonul primăvară-vară 2007. În top a rămas şi manichiura franţuzească, ca şi cea stil pentru ocazii deosebite, bineînţeles adaptate ţinutei. Astfel, dacă optaţi pentru o rochie cu buline, trebuie să alegeţi o manichiură şi pedichiură uni, în vreme ce pentru o seară specială, când veţi îmbrăca o rochie uni, cea mai indicată este cea stil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS