11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Masa de duminică

Plăcintă cu ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci, 50 g margarină, o ceapă, foi de plăcintă, sare, piper.
Mod de preparare: Ciupercile se spală şi se taie felii subţiri. Se pune într-o cratiţă ulei la încins şi se adaugă ciupercile, ceapa tăiată solzişori, sarea şi piperul. Se lasă pe foc până scade zeama şi ingredientele sunt bine înăbuşite. Se pregăteşte o tavă, se unge cu puţină margarină, se tapetează cu făină şi se aşază un prim strat de foi (cinci – şapte foi). Se pun ciupercile pe toată suprafaţa foii şi se acoperă cu un al doilea strat de foi. Se coace la foc potrivit până se rumeneşte.

File arăbesc

Ingrediente: 1 kg file de pui, 1/4 kg caşcaval, 200 g măsline, pesmet
Mod de preparare: Se iau de pe pieptul de pasăre bucăţile de carne tăiate în lungime, fleici, şi se introduce în interiorul fiecărei fleici puţin caşcaval şi măsline, tăiate bucăţi, după care se rulează într-o folie de aluminiu. Se pun fleicile, învelite, în apa care clocoteşte, timp de 15 minute, după care se scot şi se lasă să se răcească timp de zece minute. Se dau prin ou bătut, prin pesmet uscat şi se pun în ulei, la prăjit. Se servesc cu cartofi prăjiţi.

Salată de ceapă

Ingrediente: patru cepe dulci, zece ridichi mici de lună, 2 linguriţe de arpagic. Sosul: trei linguriţe ulei de măsline, o linguriţă de sana, o linguriţă de drojdie uscată, sare de mare, piper.
Mod de preparare: Se curăţă cepele de foile uscate şi se taie în rondele foarte fine. Ridichile de lună se rad pe răzătoarea mică. Arpagicul se curăţă şi se taie în rondele. Se pregăteşte sosul din ingredientele de mai sus şi se amestecă cu ceapa, ridichile şi arpagicul. Se lasă timp de o jumătate de oră să se pătrundă, apoi se poate servi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS