10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Dieta Sacred Heart

Concepută de specialiştii în probleme de nutriţie ai spitalului „Sacred Heart Memorial“ din Wisconsin, SUA, dieta se adresează cardiacilor supraponderali, care trebuie să slăbească rapid, de obicei înaintea unei intervenţii chirurgicale.

Dieta, recomandată de site-ul www.slabsaugras.ro, a fost elaborată pentru şapte zile, însă poate fi reluată de câte ori este nevoie. Dacă este urmată întocmai, vă veţi curăţa organismul de toxine, vă veţi simţi plini de energie şi veţi slăbi între cinci şi opt kilograme.

Baza dietei – supa

Elementul de rezistenţă al dietei „Sacred Heart“ îl constituie supa, care poate fi mâncată ori de câte ori vă este foame şi în orice cantitate. Cu cât veţi mânca mai multă, cu atât veţi slăbi mai rapid. Pentru prepararea supei aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două borcane de roşii în bulion, trei cepe mari, o cană (250 ml) de supă degresată de vită, un plic concentrat de supă de pui cu tăiţei, o legătură de frunze de ţelină, două borcane de fasole verde, doi morcovi mari, doi ardei graşi. Tăiaţi legumele în bucăţi mici şi acoperiţi cu apă. Fierbeţi la foc mare timp de zece minute, micşoraţi focul şi continuaţi fierberea până legumele sunt moi. Condimentaţi cu sare, piper, boia de ardei şi bulion (opţional). Băuturi permise: sucuri fără acid şi neîndulcite, ceai de plante, cafea, lapte degresat, apă.

Planul dietei

Ziua I
Mâncaţi orice fructe cu excepţia bananelor. Pepenele, indiferent dacă este roşu sau galben, conţine mai puţine calorii decât majoritatea fructelor. Mâncaţi numai supă şi fructe.

Ziua II
În această zi puteţi mânca legume (proaspete sau fierte) pe săturate. Încercaţi să consumaţi cât mai multe verdeţuri şi evitaţi fasolea uscată, mazărea şi porumbul. La cină vă puteţi delecta cu un cartof mare copt cu puţin unt. Nu uitaţi de supă!

Ziua III
Mâncaţi câtă supă, fructe şi legume doriţi, însă fără cartof copt. Dacă aţi urmat cele trei zile de regim cu stricteţe şi nu aţi trişat, veţi descoperi că aţi slăbit între două şi patru kilograme.

Ziua IV
Banane şi lapte degresat. Puteţi consuma trei banane şi cât lapte doriţi, împreună cu supă.

Ziua V
Friptură de vită şi roşii: sunt permise 250 de grame de carne şi şase roşii. Mâncaţi cel puţin o porţie de supă.

Ziua VI
În această zi puteţi consuma carne de vita (două – trei fripturi) şi legume la discreţie – fără cartof copt. Supa nu trebuie să lipsească din meniu.

Ziua VII
Orez, suc de fructe neîndulcit şi legume. Mâncaţi până vă săturaţi, însă nu uitaţi de supă.
În cazul în care doriţi să mai slăbiţi, luaţi o pauză de două zile şi reluaţi dieta de câte ori este nevoie.

Regulile dietei

• Consumaţi cât mai multă supă;
• Supa pentru arderea grăsimilor poate fi consumată ori de câte ori vă este foame. Nu uitaţi! Cu cât mâncaţi mai multă, cu atât veţi slăbi mai rapid;
• Beţi cel puţin şase – opt pahare cu apă zilnic;
• Puteţi înlocui carnea de viţel cu cea de pui (fără pieliţă), iar în una dintre zilele în care este permisă friptura puteţi consuma peşte;
• Carnea se prepară numai fiartă sau la grătar;
• Nu sunt permise pâinea, alcoolul şi băuturile carbogazoase (nici chiar cele dietetice);
• Absolut nici un aliment nu trebuie prăjit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS