16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCopiii minune ai Hollywood-ului

Copiii minune ai Hollywood-ului


Şi-au început cariera de la vârste fragede. Unii dintre ei şi-au confirmat talentul de-a lungul anilor, alţii însă s-au oprit după câteva apariţii pe marele ecran, suficiente însă pentru a rămâne în amintirea iubitorilor de film şi să se identifice astfel cu personajul pe care l-au interpretat.

Shirley Temple. Este arhetipul „copilului vedetă“. A fost eroina principală în peste 40 de filme în anii '30. Cariera sa în cinematografie a luat sfârşit când a împlinit vârsta de 20 de ani, atunci când era în plină glorie. Shirley a luat decizia de a se consacra copiilor săi şi vieţii politice.
Abigail Breslin. A devenit celebră pentru rolul interpretat în filmul „Little Miss Sunshine“. Deşi are doar 11 ani, Abigail a câştigat simpatia şi aprecierea publicului. În anul 2006, ea a câştigat nici mai mult nici mai puţin de 1,5 milioane de dolari. Joacă în filme încă de la vârsta de cinci ani. În curând va putea fi văzută în pelicula „No Reservations“, alături de Catherine Zeta Jones.
Dakota Fanning. Considerată „copilul minune al Hollyood-ului“, a jucat de curând, alături de Tom Cruise, în blockbuster-ul lui Steven Spielberg „War of the World“. Alte roluri recente au fost în thriller-ul „Hide and Seek“, în care joacă alături de Robert De Niro şi Elisabeth Shue, în thriller-ul „Man on Fire“, unde apare alături de Denzel Washington, şi în filmul independent „Nine Lives“, alături de Holly Hunter, Sissy Spacek, Robin Wright Penn şi Glenn Close. La vârsta de şapte ani, Fanning a devenit cel mai tânăr actor care a fost vreodată nominalizat la Premiul Asociaţiei Actorilor de Cinema (SAG) pentru interpretarea rolului de fiică devotată a unui om cu probleme mentale, în filmul „I Am Sam“, alături de Sean Penn.
Freddie Highmore. Popularitatea sa se datorează în mare parte lui Tim Burton, care l-a ales pentru a interpreta rolul principal în filmul „Charlie şi fabrica de ciocolată“. Încă de tânăr, Freddie îşi alege cu minuţiozitate rolurile pe care le interpretează. El a mai jucat în „Ceţurile din Avalon“ şi, în anul 2006, a putut fi văzut în pelicula „Un an bun“.
Macaulay Culkin. A devenit o vedetă internaţională la vârsta de zece ani, după ce a jucat în seria „Singur acasă“. Începând cu anul 1995, succesul tânărului a început să scadă, Macaulay fiind în atenţia ziariştilor doar pentru aspectele legate de viaţa sa particulară. Încercarea de a reveni în atenţia publicului s-a dovedit a fi o nereuşită.
Brooke Shields. A început să joace în filme la vârsta de 13 ani. Ea a cunoscut succesul maxim cu rolul interpretat în filmul „Laguna albastră“. În ciuda faptului că a apărut ulterior în mai multe producţii, ea nu s-a mai bucurat de aceeaşi apreciere din partea criticilor şi iubitorilor de film, divorţul său de jucătorul de tenis Andre Agassi fiind mult mai cunoscut decât filmografia sa ulterioară.
Haley Joel Osment. Cine nu-şi aminteşte replica lui Osment din filmul „Al şaselea simţ“: „Văd oameni morţi“. Chiar şi membrii Academiei Americane de Film şi-au amintiti acestă replică şi prestaţia sa din filmul respectiv, nominalizându-l la Premiile Oscar, la categoria „cel mai bun actor“. Atunci, în vârstă de 11 ani, tânărul se anunţa a fi unul din marile talente ale Hollywood-ului. În 2001, va surprinde din nou, prin rolul unui adroid din filmul „Inteligenţă artificială“ al lui Spilberg, însă după acest film nu a mai urmat nimic spectaculos.
Linda Blair. Este actriţa care a interpretat la vârsta de 13 ani rolul principal din filmul „Exorcistul“. Din nefericire, Linda nu şi-a mai confirmat talentul în alte producţii.
Drew Barrymore. S-a făcut remarcată la vârsta de şapte ani, când a jucat în filmul „E.T“ al lui Steven Spielberg. De atunci, talentul său unic şi şarmul de pe marele ecran au primit laudele criticilor, iar filmele sale s-au bucurat de succes la box-office: „Batman Forever“, „Never Been Kissed“, „Charlie's angels“ sau „Scream“.
Kirsten Dunst. Şi-a început cariera artistică la trei ani. A jucat alături Tom Cruise, Susan Sarandon, Nick Nolte, Ellen Barkin, George Clooney, Winona Ryder, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Brad Pitt şi Robin Williams. În cinematografie a debutat la 11 ani, în filmul „Interviu cu un vampir“. În prezent, este, de asemenea, protagonista unor filme de succes, precum „Spider-Man“, „Eternal Sunshine“, „Maria-Antoaneta“.
Christian Bale. A jucat în filme încă de la vârsta de 13 ani, în 1987, în „Empire of the Sun“, în regia lui Steven Spielberg. În filmografia lui se înscriu: „Henry V“, „Treasure Island“, „Newsies“, „Little Women“, „The Secret Agent“, „The Portrait of a Lady“, „Velvet Goldmine“, „Metroland“, „All the Little Animals“ şi „A Midsummer Night's Dream“.
Jodie Foster. Şi-a început cariera la vârsta de trei ani în reclame de televiziune, mai apoi jucând în mod regulat diverse roluri în seriale de televiziune. Rolul din „Alice Doesn’t Live Here Anymore“ (1975) a adus-o în atenţia publicului, dar şi cel din filmul lui Martin Scorsese, „Taxi Driver“ (1976). A obţinut două Premii Oscar la categoria „cea mai bună actriţă“, cu rolurile din „The Accused“ (1988) şi thiller-ul „Tăcerea mieilor“ (1991), câştigându-şi astfel o reputaţie ca fiind una dintre cele mai apreciate actriţe din generaţia ei.
Daniel Radcliffe. A obţinut senzaţionalul rol principal din filmul regizat de Chris Columbus „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone“,  în detrimentul câtorva mii de actori tineri. Se află în topul celor mai bogate vedete de la Hollywood cu vârsta sub 21 de ani, după ce, în 2006, a câştigat 13 milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS