14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

O perlă a lui Marco Polo a fost scoasă la licitaţie

O perlă de 575 de carate care ar fi aparţinut lui Marco Polo a fost scoasă la licitaţie în Emiratele Arabe Unite de actualul proprietar, care speră să obţină pe ea opt milioane de dolari. După cum informează site-ul Yahoo!News, perla măsoară 7,9 centimetri şi este „cea mai mare perlă din lume în afara celor expuse în muzee“, a declarat bijutierul Khaled Ali al Sayegh, din Abu Dhabi.
„A aparţinut lui Kubilai“, un nepot al lui Gingis Han, care a făcut-o cadou lui Marco Polo. „Am un certificat care atestă acest lucru“, a declarat proprietarul. Sayegh a declarat că a cumpărat perla de la un francez, însă a refuzat să spună ce preţ a plătit pentru uriaşa perlă. Licitaţia va fi organizată pe internet, iar rezultatul va fi făcut public peste o săptămână.
Perla considerată a fi cea mai mare din lume este „Perla lui Allah“, care a fost descoperită de un scafandru musulman în Filipine, pe 7 mai 1934. Aceasta măsoară 24 de centimetri.

Ciocolată specială pentru soldaţi

Cercetătorii din cadrul Ministerului Apărării australian încearcă în prezent să inventeze o ciocolată specială pentru soldaţi, informează site-ul abc.net.au. Ideea este ca această ciocolată să nu se topească la căldură şi să nu se altereze perioade îndelungate de timp. Ciocolata obişnuită se topeşte la temperaturi de 25 – 30 de grade Celsius, dar reprezentanţii Departamentului pentru Ştiinţă şi Tehnică din cadrul Ministerului Apărării estimează că ciocolata pe care o vor obţine îşi va păstra forma şi proprietăţile chiar şi la peste 49 de grade Celsius. Echipa de cercetători înlocuieşte grăsimile existente în ciocolata obişnuită cu alte tipuri de grăsimi, care au puncte de topire mai mari, cu scopul de a reduce posibilitatea topirii ciocolatei. Ciocolata produsă special pentru soldaţi este îmbunătăţită cu vitaminele A, C şi B1, însă în condiţii extreme de căldură şi umiditate aceasta se topeşte, îşi schimbă textura şi aroma, astfel scăzând efectul vitaminelor. Noua ciocolată nu îşi va pierde proprietăţile, iar soldaţii se vor putea bucura de o gustare dulce în orice condiţii.

Un indian trăieşte de şapte ani într-un mormânt

După moartea soţiei sale, un indian a decis să-şi petreacă restul vieţii alături de aceasta, în cimitir. După cum informează ediţia on line a cotidianului italian La Stampa, bărbatul şi-a săpat propria groapă în apropierea mormântului soţiei sale. Sute de persoane au venit până acum să-l vadă pe acest bărbat ce susţine că are 103 ani şi care locuieşte în mormânt de şapte ani. El îşi petrece ziua curăţând de iarbă „locuinţa“ sa şi mormântul soţiei sale. „Aşteaptă moartea, care se pare că-l ignoră“, a declarat un reprezentant local al guvernului.

Keira Knightley îşi doreşte o viaţă normală

Deşi are doar 22 de ani, Keira Knightley s-a decis să ia o pauză şi să renunţe pentru un timp la cariera cinematografică. „Am decis că îmi doresc să trăiesc normal“, a declarat actriţa. În ultimul timp, vedeta a ocupat prima pagină a ziarelor din cauza zvonurilor legate de faptul că ar fi anorexică. Lucrurile au luat o turnură dramatică după ce moartea unei adolescente care suferea de anorexie a coincis cu un pictorial în care promova un look anorexic. „M-am simţit teribil. Pozele arătau ca şi cum eu sunt adepta unui lucru cu care chiar nu sunt de acord. Sunt slabă, pur şi simplu“, a povestit actriţa.
„Celebritatea este un lucru complet nebunesc. Mă gândesc că ar trebui să renunţ. Probabil acest lucru se va întâmpla. Am decis recent că îmi doresc o viaţă normală“, a declarat Knightley.

David Hasselhoff a cerut să fie filmat atunci când se îmbată

Actorul David Hasselhoff a cerut să fie filmat atunci când este beat, pentru a-şi da seama de felul în care se transformă după ce consumă băuturi alcoolice. După cum informează ediţia on line a cotidianului italian La Stampa, vedeta celebrului serial „Baywatch“ a recunoscut în urmă cu câteva luni că este dependent de alcool şi cu toate că a fost internat într-o clinică de dezintoxicare, el nu reuşeşte să stea departe de alcool. În prezent, David Hasselhoff riscă să-şi piardă rolul din serialul „The Producers“. Actorul a fost părăsit de soţie, care a declarat că s-a săturat să trăiască alături de un alcoolic, care atunci când bea devine violent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS