5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEchipamente pentru o vacanţă de vis

Echipamente pentru o vacanţă de vis

Un cort şi o ţinută adecvată pentru munte sunt elementele esenţiale, care garantează un concediu reuşit.

Vara bate la uşă şi, o dată cu ea, mult aşteptatul concediu. Aşa că stăpâna casei face o trecere în revistă a lucrurilor din debara, atât de utile în viitoarea vacanţă petrecută la munte. La inventar, multe lucruri lipsă, nici cortul nu mai este la locul lui. O fi împrumutat pe undeva. Oricum, era destul de vechi. Aşa că, înarmată cu un card de credit, porneşte la cumpărături. În periplul pe străzile Craiovei, un magazin îi trezeşte interesul, mai mult denumirea lui. Să fie oare ceea ce căuta ea? Un magazin specializat în echipamente de drumeţie, alpinism şi speologie.

De toate pentru toţi

Descoperă că aici există tot ceea ce îi este necesar pentru a petrece un concediu excelent, cu cortul. Pentru început, se opreşte la raftul cu încălţăminte. Îi atrag atenţia o pereche de pantofi sport cu talpă vibram, membrană goretex, care ţin piciorul răcoros vara şi, în plus, sunt impermeabili. Preţul lor variază între 160 şi 300 de lei. Şi dacă a rezolvat problema cu încălţămintea, acum trebuie să se gândească şi la vestimentaţie. O pereche de pantaloni scurţi de la Mammut, la 85 de lei, ar fi tocmai buni. Va pune în coş şi o pereche de pantaloni lungi de la Gotech, la 130 de lei. Şi pentru că niciodată nu ştii cum va fi vremea, doamna se gândeşte să aleagă şi o pereche de pantaloni impermeabili cu goretex de la Gravity pentru ea, în vreme ce pentru soţul său alege un model de la Carbondale. Preţul lor oscilează între 150 şi 300 de lei. Îi mai atrag atenţia câteva tricouri de la Mammut şi de la Hannah, din bumbac sută la sută, la un preţ ce variază între 60 şi 100 de lei. Şi cum soţul său e un mare amator de cămăşi, se gândeşte să-i facă cadou una. Nu obişnuită, ci cu inserţie de ioni de argint, de la Mammut, care nu permite trecerea mirosului de transpiraţie, la preţul de 129,9 lei. La noua cămaşă s-ar potrivi de minune o jachetă windstopper, fie ea de la Gotech sau Carbondale (190-300 de lei). La un preţ ceva mai mic, o altă jachetă polartec de la Gotech (100-200 de lei). Tot la soţ se gândeşte doamna noastră când pune în coşul de cumpărături hainele de corp, destul de subţiri, dar care ţin de cald, de la Hannah, Mammut, Milo sau Mmsport. Preţul lor variază în funcţie de firma care le produce, între 50 şi 200 de lei.

Căsuţa portabilă

Şi dacă ţinuta a fost asigurată, vine rândul căsuţei portabile, al cortului. Gama este diversă, de la Hannah, Jamet sau Trimm (200-900 lei), cu rezistenţă sporită, chiar şi la o furtună. Există şi saltele: unele gonflabile, altele de spumă, cu preţuri ce variază între 20 şi 200 de lei. Şi problema sacilor de dormit a fost rezolvată prin achiziţionarea unor exemplare din puf, ce rezistă la temperaturi extreme. Preţul lor oscilează între 100 şi 500 de lei. Nu trebuie să lipsească din bagaje nici arzătoarele cu butelii. Firmele producătoare, Primus, Msr, Gosystem, se întrec în oferte. Butelii mai mari şi mai mici, la preţuri ce variază între 50 şi 400 de lei. Şi ca o bună gospodină ce este, stăpâna casei mai cumpără şi câteva vase de gătit din materiale foarte uşoare (30-100 de lei). Îi vor fi necesare şi trei-patru căni (24-35). Alege însă şi o cană mai puţin obişnuită, dintr-un cauciuc special, care se poate lipi de orice colţ de stâncă. Preţul său este de 35 de lei. Şi pentru ca nopţile să fie luminate, se strecoară printre cumpărături şi câteva lanterne. Una de la Petze, la 880 de lei, frontală, rezistentă la apă şi la şocuri, cu un consum scăzut, tocmai bună pentru drumeţiile nocturne, şi una de la Primus, cu telecomandă, la 100 de lei.

O ultimă privire

Bagajul poate fi completat cu cele necesare unei drumeţii. Dar, totuşi, parcă mai lipseşte ceva. Da, un termos din oţel ar fi tocmai potrivit (62,5 lei). Şi un bidon cu apă şi-ar găsi cu siguranţă întrebuinţarea. Preţul lui, 20 de lei. O ultimă privire prin magazin şi, totodată, şi ultimele achiziţii, un binoclu, pentru cel mic (40-250 de lei), un ceas cu altimetru, barometru, compas, termometru, tot pentru mezinul familiei (60-500 de lei) şi, desigur, un briceag de la Victorinox, prevăzut cu fierăstrău, forfecuţă, patent, cuţit, pilă, tirbuşon, cuţit pentru desfăcut conservele, lupă, pentru soţul său, la preţuri ce oscilează între 30 şi 229 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU