17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un gazon perfect

Vreţi să aveţi un gazon perfect? Sunteţi nemulţumit din cauză că al vecinului este mai verde decât al dumneavoastră? Iată câteva modalităţi prin care puteţi să aveţi un gazon aşa cum aţi visat.

Fertilizarea

Trebuie neapărat să fertilizaţi pământul pe care urmează să puneţi gazonul. Astfel, gazonul va fi mai verde, va creşte, iar seminţele se vor germina mult mai uşor. Majoritatea oamenilor nu ştiu cât de des trebuie să fertizeze gazonul.
Este indicat să facă acest lucru de patru ori pe an: cu 30 de zile înainte să crească (primăvara), vara, toamna şi în lunile de iarnă. Nu aplicaţi prea mult fertilizator deoarece va duce la apariţia ciupercilor, care împiedică gazonul să crească aşa cum ar trebui.

Controlul buruienilor

Acest lucru este foarte important pentru aspectul general al gazonului. Un gazon frumos are un aspect neted, iar buruienile nu fac decât să creeze proeminenţe. Dacă aţi tuns gazonul, iar a doua zi are un aspect de parcă nu l-aţi fi tuns de foarte mult timp înseamnă că nu acordaţi suficientă atenţie buruienilor.
Un gazon fără buruieni poate sta netuns câteva zile bune.

Tunsul

Tunsul este partea cea mai grea din îngrijirea unui gazon. Mulţi oameni nu ştiu să facă acest lucru în mod corect. Cei mai mulţi îşi tund gazonul foarte scurt sau, pur şi simplu, îl smulg din rădăcini. Dacă îl tundeţi greşit, vă veţi trezi că nu mai aveţi gazon şi vă veţi mira unde a dispărut.

Greblatul

Greblatul este necesar pentru a îndepărta iarba moartă şi pentru a permite alteia să crească. La început, vi se va părea că face mai mult rău decât bine, dar nu este aşa. Iarba are nevoie de apă. Ar trebui să udaţi gazonul în fiecare zi în lunile în care este foarte cald.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS