11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumoasa in fiecare zi

Frumoasa in fiecare zi

Puteti fi mereu stralucitoare, proaspata, surâzatoare, si asta pentru ca aveti la dispozitie un arsenal deosebit – fond de ten, farduri, rimel, tus de ochi si sfatul expertilor.


O tinuta perfecta trebuie intotdeauna completata de un machiaj pe masura, asa ca nu trebuie sa scapati niciodata din vedere sfaturile expertilor. Inainte de a incepe sa aplicati machiajul propriu-zis, este indicat sa se urmeze etapele clasice ale machiajului corect: demachierea, apoi tonifierea, dupa care hidratarea. In jurul ochilor, inclusiv pe pleoapa mobila, se aplica anticearcan cu ajutorul degetelor, iar peste acesta se foloseste fondul de ten. Pentru o mai buna acoperire a imperfectiunilor si pentru o persistenta a machiajului, ideal ar fi fondul de ten compact. Nu trebuie insa sa scapati din vedere faptul ca pentru fiecare tip de ten e potrivit un anumit fond. Peste fondul de ten se aplica pudra, pentru a-l fixa si matifia, si apoi fardul de obraz, fardul de ochi, rimelul si un ruj.


Stralucitoare in fiecare clipa


Pentru machiajul de zi sau office sunt valabile câteva reguli simple: el trebuie sa sublinieze frumusetea naturala, dar in acelasi timp sa ascunda micile neregularitati si sa nu fie prea intens, caci machiajul trebuie sa intinereasca, sa dea stralucire si sa actioneze pozitiv asupra celor din jur. Se recomanda folosirea unor produse profesionale care nu pun probleme in intrebuintare, ofera un rezultat bun cât mai rapid si sunt rezistente la transfer. Textura fardurilor folosite in cazul machiajului office va fi mata sau semimata. Niciodata nu se va apela la sidefuri sau farduri stridente. Fondul de ten va fi si el foarte fin, cu putere medie de acoperire, fluid si intr-o nuanta cât mai apropiata de cea a pielii. Daca tenul e fara probleme, puteti opta pentru un fond de ten cu o textura fina si transparenta. Pe de alta parte, tenul cu probleme necesita un fond de ten mai dens sau chiar unul stick, capabil sa ascunda roseata, punctele negre sau alte imperfectiuni. Si fardul corector sau batonul anticearcan si pudra vor fi alese in tonuri cât mai apropiate de fondul de ten.


In cazul unui machiaj de zi, este indicat, de asemenea, sa incepeti cu doua culori din aceeasi gama. Nuanta deschisa se va aplica pe toata pleoapa mobila, iar nuanta inchisa la baza ochilor, in coltul extern, pentru a contura si a intensifica privirea. Foarte potrivite sunt nuantele de bej, inchise, in ton cu baza de machiaj. De asemenea, in machiajul de zi este foarte importanta pleoapa superioara, asa ca accentul se va pune pe aceasta, caci intr-un birou intotdeauna lumina cade de sus, iar daca pleoapa inferioara ar fi intens machiata s-ar crea un efect fals de cearcan.


Creioanele pentru conturul ochilor si fardurile pentru pleoape se vor alege fie in nuante neutre de bej, fie in ton cu vestimentatia, caci regula contrastelor in machiaj nu se aplica la birou deoarece se poate crea efectul de senzualitate care nu-si are rostul intr-un cadru sobru impus de tinuta de serviciu. De asemenea, in machiajul de zi nu sunt indicate tusul si conturul dermatograf. Daca totusi doriti sa folositi un creion pe interior, aplicati unul maro. Este mult mai natural. In cazul rimelului, indicat ar fi unul pentru alungire, fiind mult mai discret decât cel pentru volum, care incarca foarte mult genele. In ceea ce priveste asortarea machiajului office la vestimentatie, acest principiu e valabil mai mult pentru culoarea rujului sau a accesoriilor care vin in contact cu fata: esarfa, cercei.


Material realizat cu sprijinul make-up artistului Gratian Pantea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS