17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru a dormi mai bine

Trucuri pentru a dormi mai bine

Nu va privati de placerea de a dormi, care va va infrumuseta tenul mai mult decât orice crema sofisticata si… pe gratis! Site-ul www.ele.ro va invata câteva trucuri pe care le puteti pune in aplicare ca sa aveti un somn odihnitor.


Culcati-va când simtiti ca „acum este momentul“. Se stie ca somnul comporta mai multe cicluri, de aproximativ doua ore fiecare. Este bine sa va asezati in pat indata ce simptome ca toropeala, cascatul si senzatia de ochi grei semnaleaza debutul uni nou ciclu.


Culcati-va in fiecare seara la aceeasi ora, plus sau minus cincisprezece minute. Veti observa, de altfel, ca toropeala (care indica inceputul unui ciclu) survine aproape intotdeauna in acelasi moment. Astfel, veti dormi mai usor.


Alegeti-va cu atentie locul in care veti dormi; in pat va petreceti, la urma urmei, o treime din viata. Evitati saltelele prea moi sau prea tari, mai cu seama daca sunteti „durdulie“. Primele au tendinta de a favoriza deformarile si durerile de spate, iar celelalte ranesc carnea prinsa intre oasele scheletului si saltea.


Daca aveti deja probleme cu picioarele, nimic nu va va impiedica sa dormiti cu ele putin mai sus, ridicând picioarele patului pe un suport. Aceasta pozitie nu este recomandata persoanelor care sufera de insuficienta arteriala sau persoanelor cu surplus de greutate carora le este indicat sa doarma cu trunchiul ridicat.


Evitati excitantele: ceai, cafea, racoritoare cu continut de cofeina. Una sau doua cesti de cafea pe zi nu reprezinta nici un pericol, in masura in care nu le beti dupa ora 15.00. In ceea ce priveste ceaiul, mult apreciat de antici, continutul sau de flavonoide protejeaza celulele impotriva oxidarii (dar si legumele, fructele si vinul contin flavonoide).


Renuntati la mesele copioase seara; o digestie dificila perturba somnul. Oricum, daca mai tineti si o dieta… stiti deja ca masa de seara trebuie sa fie usoara, nu-i asa?


Evitati carenta de magneziu – prietenul sistemelor nervos si muscular – mâncând cereale integrale, legume si fructe uscate, legume verzi, ciocolata si peste.


Instituiti un „ritual al culcarii“: relaxati-va, intindeti-va si culcati-va gândindu-va la lucruri placute, nicidecum la impozitul care trebuie platit. Câteva pagini citite inainte de a stinge lumina vor induce somnul mai usor. Persoanele stresate prefera in general sa adoarma pe fondul unei muzici clasice in surdina.


Nu incalziti prea mult dormitorul. Noaptea transpiram mai mult decât ziua. S-a demonstrat ca persoanele cu deficit de greutate transpira mai putin in somn, decât persoanele cu surplus chiar si de câteva kilograme. O temperatura de 15-18 grade Celsius este recomandabila in dormitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS