22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPaste cu dovlecei si lamâie

Paste cu dovlecei si lamâie

Ingrediente pentru patru portii: 350 g de paste fainoase (rigatoni, fusilli etc.), 2 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, tocati marunt, 4 dovlecei nu prea mari, taiati felii subtiri, o lingura de rozmarin tocat, o lingura de patrunjel verde tocat, zeama si coaja rasa de la o lamâie, 25 g de masline negre tocate, 25 g de masline verzi tocate, sare, piper negru macinat.


Pentru ornat trebuie câteva felii de lamâie si ramurele de rozmarin.


Mod de preparare:


Fierbeti pastele in multa apa cu sare. Când sunt aproape gata, incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti usturoiul unu – doua minute, la foc moale. Aveti grija sa nu tineti prea mult usturoiul pe foc, deoarece devine amar.


Adaugati dovleceii, rozmarinul, patrunjelul, zeama si coaja rasa de lamâie si dupa inca trei – patru minute adaugati maslinele. Amestecati bine. Potriviti cu sare si piper si luati tigaia de pe foc. Scurgeti pastele si puneti-le in tigaie, peste mirodenii si masline. Amestecati din nou, apoi rasturnati mâncarea intr-un castron incalzit in prealabil. Ornati cu felii de lamâie si ramurele de rozmarin si serviti imediat.


Timp de preparare: 30 de minute


Dificultate: usoara


Recomandari: este o reteta buna pentru zilele de post. Cei care nu tin post pot sa consume la aceasta mâncare un pahar cu vin alb dulce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS