22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeia delicata si senzuala, din nou in prim-plan

Femeia delicata si senzuala, din nou in prim-plan

Fustele-gogosar, pantalonii conici, bluzele colorate, cu imprimeuri mari, sunt modelele care se inscriu in tendintele sezonului primavara-vara.


Designerii s-au hotarât in privinta tendintelor noului sezon care bate la usa. Revin in prim-plan pantofii cu platforma, rotunzi, cu tocul foarte gros, gen anii ’60, rochia drapata, taiata sub bust. Daca din punct de vedere vestimentar reapar in scena elemente specifice curentului anilor ’60 – ’70, cromaticul aduce noutati. „Pentru sezonul de primavara – vara 2007, tendinta generala a modei este de a trece la culori foarte vii, de la contrastul alb-negru si de la griurile pastelate pe care le-a impus acum un an si jumatate intoarcerea la minimalism. Pop Art este un curent foarte puternic de la inceputul anilor ’70, preluat din muzica. Acesta este perceput ca fiind avangardist la momentul respectiv si a generat in arta o purificare a formei si a impus o geometrie impecabila a costumului, dar si foarte multe elemente avangardiste, care tin de cromatica, dar si de carouri, aplicatii, benzi colorate, imprimeuri geometrice foarte mari, de tip Optic Art, cu accente foarte puternice de rosu, verde si violet“, a precizat Liliana Turoiu Udrea, presedintele Asociatiei de Moda si Design din România.


Rochia taiata sub bust revine la moda


In aceasta vara vor fi la moda tinutele complet albe, dar si cele cu imprimeuri mari si foarte colorate. Dupa cum scria revista Vogue, in ultimul sau numar, in vara anului 2007 si in cele care vor urma se va crea o sinteza intre doua curente puternic contrastante: o linie cromatica simpla de alb si griuri, cu una care impune culori vii si avangardiste. In privinta liniei pieselor, se poarta drapajele, volumele, fustele-gogosar, sacourile cu fanta la mâneci, curele late, pantalonii conici, strânsi pe picior, asociati cu bluze colorate, cu imprimeuri mari, buline si forme geometrice. Va reveni la moda si rochia drapata, taiata sub bust, foarte scurta si cu colanti colorati. In colectia pop couture se pot remarca si accesoriile, pantofi, curele, flori, esarfe colorate. Si moda barbateasca se inscrie din punct de vedere cromatic in tendinte: se poarta costume albe, negre sau gri, la care se asociaza cravate foarte colorate, violet. Costumul cu dunga lata si contrastul mat-satinat ne trimit in zona luxului, lucru care se poate remarca si la vestimentatia feminina.


Sexy si stralucitoare


Designerii celebri aduc in prim-plan in acest sezon pentru serile speciale tinutele sexy si elegante. Cuvântul de ordine pentru Armani este, asa cum ne-am obisnuit, eleganta desavârsita. Dominante sunt tinutele negre si argintii din materiale lucioase. Elementul de noutate la Armani este pantoful fara toc, atât pentru zi, cât si pentru seara. Roberto Cavalli dezvaluie o femeie supersexy, gata de petrecere, in fuste mini, rochii cu decolteuri largi. Stefano Dolce si Domenico Gabbana au adus in prim-plan rochiile de seara din sifon cu imprimeuri de leopard. Nici barbatii nu au fost uitati cei doi designeri, acestia creând pentru ei smochingul din catifea neagra, inspirat parca din stilul anilor ’80.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS