22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDecorarea casei in stil retro

Decorarea casei in stil retro

Tocmai v-ati mutat in casa noua si spatiul vi se pare rece si neprimitor? Sau vreti sa schimbati putin atmosfera de la dumneavoastra de acasa? Conform site-ului ele.ro, o solutie ar fi sa incercati sa conferiti caminului dumneavoastra o nota „retro“, la mare cautare in tendintele home design de anul acesta.


Stilul retro va oferi intotdeauna acea nota de bun-gust si eleganta inconfundabila. Un camin care la prima vedere pare absolut impersonal poate capata un plus de intimitate si caldura prin accesorizarea sa cu câteva elemente in stil retro. Nu este nevoie sa schimbati intreaga mobila pentru a crea aceasta atmosfera, sunt de ajuns doar câteva elemente de mobilier sau de decor.


Obiectul potrivit la locul potrivit va poate schimba intreaga casa. Chiar si cel mai mic detaliu, aparent nesemnificativ, va poate da o stare de spirit aparte, doar stiti cât de important este sa va simtiti bine la dumneavoastra acasa.


Masute cu picioare inalte


Din lemn asiatic de esenta tare cu finisare de mahon, masutele cu picioare inalte au o foarte mare utilitate. Le puteti folosi in locul clasicelor etajere, ca suport pentru ghivecele de flori, poze inramate etc.


Le puteti aseza pe acelasi perete cu geamul, lânga o draperie vaporoasa. Cafeaua de dimineata bauta la o astfel de masuta, in fata geamului deschis, are parca alta aroma.


Se stie ca o oglinda plasata corect intr-un anume punct al camerei poate crea senzatia de spatiu. De exemplu, este bine ca oglinda sa fie asezata fie spre geam, spre o parte a camerei pe care vreti sa o puneti in valoare (ghivece cu flori, un tablou), niciodata insa spre usa.


Ce ati zice de o oglinda asemanatoare celor din anii 1800 ce se poate aseza foarte lejer pe orice suprafata plana?


Va dam un sfat: renuntati la machiajul in baie sau la clasica oglinda din hol si faceti-va propriul „colt de infrumusetare“ in stil retro. Sigur va veti simti ca o regina ce se pregateste sa mearga la bal!


Timpul se scurge altfel!


In cazul ceasurilor cu pendula, cu cât sunt mai vechi, cu atât rezonanta sunetului pare mai armonioasa. Daca optati pentru un asemenea ceas, tineti cont de faptul ca trebuie sa ii conferiti un anumit spatiu: pe peretele respectiv nu mai atârnati alte elemente decorative, gen tablouri, etajere. Veti incarca prea mult atmosfera si riscati sa cadeti in extrema kitsch-ului.


Daca spatiul nu va permite, puteti alege un ceas de masa de dimensiuni mai mici. Orele sunt numerotate in stil roman, iar finisajul metalic aplicat deasupra bronzului ii confera un aspect dramatic.


Scaunele retro sunt foarte elegante si pot transforma o cina obisnuita luata in sufragerie intr-o seara romantica si speciala. Finisajele sunt facute in doua variante: negru sau auriu, cu ornamente florale din fier forjat. Picioarele sunt curbate, iar pernele detasabile va permit sa le schimbati aspectul ori de câte ori doriti.


Un plus de lumina serilor dumneavoastra


Puteti renunta la spoturile atât de folosite in ziua de azi inlocuindu-le cu o veioza eleganta, asezata fie lânga pat, fie intr-un loc asupra caruia vreti sa aruncati o pata de culoare si lumina. Abajurul in culoarea mierii va raspândi o lumina difuza si calda, imbiindu-va la seri lungi si linistite in ambianta primitoare a caminului dumneavoastra.


Dar pentru o atmosfera calda si placuta puteti apela la lumânari. Este probabil cea mai usoara si rapida cale de a crea un plus de culoare si lumina in orice incapere. Disponibile intr-o multime de forme si marimi, sunt in mod curent folosite pentru a decora si parfuma locuinta. Simple sau adevarate opere de arta, disponibile intr-o gama larga de culori, ne aduc o picatura de culoare si caldura in suflete. Atunci când aprindem o lumânare nu aprindem doar fitilul, ci trezim ceva ce este inlauntrul nostru. In credinta iudaica, flacara este o metafora a sufletului: o puteti vedea, dar nu o puteti cuprinde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS