24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinArancini, un deliciu cu orez

Arancini, un deliciu cu orez

Ingrediente: 450 g orez cu bob rotund, un ou, galbenusul de la alt ou, 50 g parmezan ras;


Sos de carne: 25 g trufe uscate, 100 ml ulei de masline, 75 g ceapa, 130 g carne tocata, 30 g jambon crud, 30 g pasta de tomate, 100 ml vin alb, 3 g cimbru, 50 g patrunjel verde, 2 g piper, 20 g sare;


Compozitie pentru pane: 50 g faina, 2 oua, 100 g pesmet.


Mod de preparare:


Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza in apa calda si se taie fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe 20 de minute in apa cu sare, se scurge de lichid fara a se clati si se raceste. Orezul racit se omogenizeaza cu oul intreg, galbenus, parmezan, astfel incât sa aiba consistenta. Sosul de carne se prepara astfel: ceapa si ciupercile se inabusa 2-3 minute in 25 ml ulei incalzit, apoi se adauga carnea si se rumeneste 2-3 minute, se adauga jambon, pasta de tomate, vin, cimbru, piper si se amesteca pe foc 5 minute pâna scade lichidul. Se adauga patrunjelul si se raceste compozitia. Se modeleaza 20 de bile din orez cu un orificiu in mijloc, in care se pune sos de carne. Se reformeaza bilele, se trec prin faina, ou batut, pesmet si se tin la frigider o ora. Cele 20 de bile umplute se prajesc in ulei 3-4 minute, apoi se scurg pe hârtie absorbanta, pentru eliminarea excesului de ulei, si se tin la cald pâna la servire.


Complexitate: medie


Timp de preparare: trei ore.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS