21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Medalie de aur pentru un teckel curajos


Un teckel curajos din Australia a fost premiat cu medalia de aur, dupa ce a salvat o tânara de 16 ani de o agresiune sexuala in parcul din Brisbane. Tânara se juca in parc cu patrupedul, in momentul in care un barbat a atacat-o pe la spate. Micul Jesse l-a prins pe agresor de picior, obligându-l sa fuga. Gestul e cu atât mai curajos cu cât Jesse nu are tocmai alura unui câine de lupta si forta sa nu este asemanatoare cu cea a unui pitbull. „Pentru un teckel, sa puna pe fuga un agresor nu e un lucru marunt. Daca nu ar fi fost el, fata ar fi avut necazuri“, a spus Michael Beatty, purtator de cuvânt al RSPCA – Oficiul de protectie a animalelor din Brisbane.


Cea mai mare cantitate de terci de ovaz


O scoala din Marea Britanie a intrat in Cartea Recordurilor pregatind cea mai mare cantitate de terci de ovaz gatita vreodata, informeaza site-ul ananova.com. Elevii de la Crackleigh Junior School din Kenilworth au gatit impresionanta cantitate cu ajutorul unor angajati din cadrul armatei si se pare ca au folosit 20 de kilograme de ovaz si 50 de litri de lapte pentru o uriasa portie de 66 de kilograme de terci de ovaz, care este suficienta pentru a hrani in jur de 300 de persoane.


Medicii dermatologi critica producatorii filmelor „Harry Potter“


Unul dintre cei mai cunoscuti medici dermatologi din America se teme ca producatorii seriei de filme „Harry Potter“ au facut o greseala prin faptul ca au ales ca eroii lor sa „sara“ peste perioada pubertatii. Doctorul Vail Reese i-a criticat pe realizatorii seriei pentru ca au preferat sa retuseze digital imperfectiunile tenului celor trei actori principali, Daniel Radcliffe, Emma Watson si Rupert Grint, si nu au lasat personajele sa dea o raza de speranta adolescentilor cu probleme de ten. Doctorul Reese a explicat: „Ar fi fost mult mai ieftin pentru ei sa le ofere actorilor tratamente antiacneice inainte ca aceste probleme sa apara, dar ei au preferat sa foloseasca un computer si sa ascunda astfel defectele. Mi-as dori sa pot sa le arat pacientilor mei imagini din timpul filmarilor, pentru a le dovedi ca toti adolescentii sufera de acnee, dar nu exista astfel de imagini“.


Vedetele au desenat in scopuri caritabile


Vedete precum Kylie Minogue, Moby, Sir Paul McCartney, fostul fotbalist Pele sau controversatul artist Damien Hirst si-au exersat talentul de desenatori in cadrul unei actiunii caritabile organizate in beneficiul Spitalului de copii din Londra. Dupa cum informeaza Libero.it, expozitia, care va cuprinde 130 de desene, se numeste „The Alive and Well Dog Project“. Desenele vor fi vândute in cadrul unei licitatii organizate pe 31 ianuarie de Casa Sotheby’s. Organizatorii spera sa câstige aproximativ 600.000 de dolari.


Ionut Adascalitei a invitat-o la o cafea pe Renee Zellweger


Tânarul actor Ionut Adascalitei, interpretul lui Traian din telenovela „Vocea inimii“ si prezentatorul show-ului „Test de fidelitate“, a invitat-o la o cafea pe celebra actrita americana Renee Zellweger. Ionut a fost unul dintre putinii actori români care a avut norocul sa lucreze in superproductia americana „Cold Mountain“, in compania unor superstaruri precum Jude Law, Nicole Kidman si Renee Zellweger. Intr-una din pauzele de filmare, in timp ce se plimba pe niste stradute din Brasov, actorul a dat nas in nas cu Renee Zellweger, care explora imprejurimile singura, fara bodyguard sau anturaj. Incântat de sansa oferita, Ionut s-a dus la Renee, s-a prezentat, a stat putin de vorba cu ea, dupa care si-a luat inima-n dinti si a invitat-o la o cafea. Actrita americana i-a multumit pentru invitatie, insa in acel moment se indrepta spre filmari si a amânat intâlnirea, care, in final, nu s-a mai produs, pentru ca programele lor de filmari nu au mai coincis, iar Renee a plecat in SUA de indata ce si-a incheiat rolul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS