3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumoasa in fiecare zi

Frumoasa in fiecare zi

Make-up artistul Mihaela Zamfir dezvaluie care sunt etapele corecte ale realizarii unui machiaj de zi, care sa va puna in valoare frumusetea.


Culori puternice, contururi stridente, nuante sidefate de fard sunt doar câteva dintre cele mai frecvente greseli intâlnite la machiajul de zi cu zi. Daca la machiajul de seara excesele sunt permise, la cel de zi, acestea va pot face o defavoare. Lumina zilei va poate scoate in evidenta si cea mai mica greseala de machiaj, de aceea este indicat sa nu exagerati cu aplicarea produselor cosmetice de infrumusetare.


„Este foarte important de precizat ca la machiajul de zi nu se fac corecturi“, a afirmat Mihaela Zamfir, make-up artist la salonul de infrumusetare Christine Valmy. Daca in cazul unui machiaj de seara puteti apela la diferite trucuri pentru a ascunde unele imperfectiuni, in cazul celui de zi este indicat sa mizati pe naturalete.


Evitati nuantele stridente


Inainte de aplicarea machiajului va trebui sa acordati o importanta deosebita ingrijirii tenului. Pregatirea fetei presupune o demachiere temeinica, dupa care tenul se tamponeaza cu o lotiune tonica. Apoi se va aplica o crema hidratanta adecvata tipului dumneavoastra de ten, dar care sa aiba un factor de protectie ridicat.


O data tenul pregatit poate incepe machiajul propriu-zis. Produsele cosmetice nu se vor aplica la intâmplare, ci intr-o ordine bine stabilita.


Astfel, se va incepe cu aplicarea fondului de ten. „Iarna se alege un fond de ten cu o nuanta mai deschisa decât fata dumneavoastra, iar vara cu o nuanta mai inchisa“, a sfatuit Mihaela Zamfir. Fondul de ten se va alege in functie de tipul dumneavoastra de ten si se va intinde cu grija. Urmatoarea etapa consta in aplicarea pudrei de fata, care are rolul de a fixa fondul de ten. Apoi se va folosi un baton corector (daca este cazul) si un anticearcan. Fardul de obraz poate fi folosit si in cadrul machiajului de zi, atâta timp cât veti utiliza nuante pastelate.


O data tenul pregatit, se va trece si la machierea ochilor. In caz ca vreti sa folositi un creion de ochi, acesta se va aplica in linii subtiri.


„Ideal ar fi sa nu se foloseasca un creion de ochi negru, unul maro fiind mult mai de efect. Dupa ce se traseaza linia cu creionul, conturul ochiului trebuie estompat cu ajutorul unui fard, pentru a pastra naturaletea machiajului“, a precizat Mihaela Zamfir. Daca doriti, puteti aplica si un fard de pleoape atâta timp cât nu folositi culori sidefate.


„Doamnele si domnisoarele care vor sa foloseasca mai multe farduri de pleoape trebuie sa le aleaga in asa fel incât acestea sa fie complementare. De exemplu, un roz pal merge cu un verde deschis“, a spus make-up artistul.


Alegeti produse de calitate


Rujul se va alege in functie de anotimp si de forma buzelor. Atunci când temperaturile sunt scazute se va evita folosirea rujurilor lichide. Acelea dintre dumneavoastra care doresc sa aiba buzele mai pline vor folosi un gloss sau un ruj lichid. Rujurile mate sunt mai degraba indicate personelor care au buzele bine conturate.


Pentru ca machiajul dumneavoastra sa reziste o zi intreaga trebuie sa folositi produse cosmetice de calitate. „Daca se folosesc produse de calitate, un machiaj trebuie sa reziste pe parcursul intregii zile“, a spus Mihaela Zanfir.


In caz ca totusi se intâmpla sa aveti nevoie de retusuri, acestea se vor realiza fara a incarca prea mult tenul. Fardurile care s-au intins in jurul ochilor se vor sterge cu demachiant fara a se mai aplica altele in loc. Exceptie face rujul sau glosul, care se pot reaplica ori de câte ori este nevoie.


Alt argument pentru alegerea produselor de calitate este faptul ca acestea nu imbatrânesc prematur pielea fetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS