22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetetele bunicii pentru o infatisare de vis

Retetele bunicii pentru o infatisare de vis

Orice doamna care se respecta ar fi dispusa la tot felul de sacrificii pentru a-si pastra frumusetea, indiferent daca pentru asta ar cheltui si ultimul ban.


Având in vedere pretul piperat al produselor cosmetice, frumusetea devine pe zi ce trece mai costisitoare. Cu totul alta ar fi situatia daca doamnele ar tine cont de numeroasele retete „la domiciliu“, pe baza de produse simple si naturale, cum ar fi laptele si mierea. Aceste retete au fost transmise din generatie in generatie si ne permit sa ne mentinem pielea sanatoasa si cu un aspect proaspat si ingrijit, fara sa fim nevoite sa risipim bani in parfumerie sau in magazinele specializate. De cele mai multe ori, este vorba de solutii simple, care pot fi aplicate de fiecare dupa bunul plac si in functie de caracteristicile personale. Nu in ultimul rând, intre avantajele tratamentelor naturiste nu trebuie omis faptul ca acestea sunt economice in comparatie cu anumite creme de firma, care, desi sunt de calitate, uneori necesita o adevarata investitie de capital.


Frumusete in stil traditional


Reprezentantele sexului frumos sunt invitate sa se intoarca un pic la sfaturile bunicii. De exemplu, pentru ingrijirea fetei va puteti face o masca prin amestecarea a trei sau patru capsune, cu o lingura cu miere si una de iaurt. Amestecul obtinut se aplica pe piele si se lasa timp de 15 minute, dupa care fata trebuie spalata din abundenta cu apa. In cazul in care sunteti alergice la capsune, puteti folosi doar iaurt si miere. Pentru a avea un par stralucitor si bine hranit, aveti nevoie doar de un galbenus de ou, de ulei de masline si un pic de suc de lamâie. Ingredientele se amesteca si se aplica pe par pentru circa o jumatate de ora (poate fi lasat si toata noaptea). La final, podoaba capilara se clateste cu apa, de preferinta cu un pic de otet, care elimina mirosurile si garanteaza stralucirea parului.


Cea mai buna cosmeticiana – bunica


Pentru tenul gras, „Sfatul inteleptilor“ recomanda masti cu albus de ou, aplicate pe fata pentru zece minute si care se indeparteaza cu apa. In cazul ochilor umflati, aplicati doua felii de cartof pentru circa o jumatate de ora, in timp ce, daca din cauza oboselii aveti ochii rosi, puteti aplica doua tampoane de vata cu un calmant precum ceaiul de musetel. Primul pas pentru o piele luminoasa este o crema exfolianta pentru a elimina celulele moarte de la suprafata. In loc sa folositi produse din comert, daca doriti un peeling pe tot corpul „ca la mama acasa“, puteti folosi ulei de masline amestecat cu zahar ars sau sare marina. Cu acest amestec frecati pielea, mai mult sau mai putin energic, in functie de sensibilitatea pielii. Aceste solutii, simple si naturale, sunt „pe val“ in ultima perioada chiar si in marile centre de frumusete, unde tratamentele estetice si relaxante cele mai populare sunt tocmai cele bazate pe produse naturale, cum ar fi fructele, mierea si laptele, ca sa nu mai vorbim de vinoterapie, de masajele cu cristalele de sare sau de impachetarile in ciocolata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS