8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAnimalele de companie si artificiile

Animalele de companie si artificiile

In aceasta perioada a anului, de Sarbatori, artificiile si pocnitorile sunt pregatite in fiecare casa pentru a fi lansate in noaptea dintre ani. Noi o privim ca pe o distractie nevinovata, insa pentru animalul nostru, fie el pisica sau câine, focurile de artificii pot reprezenta un pericol. Conform site-ului www.egirl.ro, zgomotul puternic, cât si lumina pot speria animalul si il pot determina sa actioneze intr-un mod neasteptat. De asemenea, un animal mai curios ar putea sa se apropie de acele artificii care pâna sa se lanseze „ard“, lucru care ar putea avea consecinte nefaste. Alt pericol este reprezentat de resturile ramase dupa o lansare de artificii, pentru ca acestea contin fosfor sau alte materiale periculoase si pot fi ingerate de un animal.


Pentru a evita accidentele neplacute, si in noaptea de Revelion nu iesiti la plimbare cu câinele dumneavoastra fara a-l tine in lesa. O pocnitoare pusa la câtiva metri departare il poate determina pe câine sa se „lanseze“ intr-o goana nebuna in mijlocul bulevardului plin de masini.


Daca lansati artificii in curtea casei, este mai bine sa lasati animalul (câine sau pisica) inchis in casa. Aveti grija ca ferestrele sa fie bine inchise, pentru ca o pisica speriata va incerca sa fuga cât mai departe de zgomot.


Oferiti-i câinelui sau pisicii dumneavoastra posibilitatea de a face multa activitate fizica inaintea momentului in care vor fi lansate artificiile. Este dovedit stiintific ca frica este alimentata si de abundenta de energie suplimentara.


Pe termen indelungat, daca sunteti un fan inrait al lansarii focurilor de artificii, dar doriti sa fiti si un stapân responsabil de câine sau pisica, va recomandam achizitionarea unei casete inregistrate cu sunete de artificii. Ascultata in timp ce va jucati cu patrupedul il va obisnui pe acesta cu sunetele puternice produse de acestea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS