17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Castronel chinezesc vândut pentru 14,7 milioane de euro


Un castronel din portelan chinezesc, având un diametru de doar 11 centimetri, a fost vândut la Hong Kong pentru suma de 14,7 milioane de euro. Dupa cum informeaza Krone.at, castronelul vechi de 270 de ani a fost achizitionat de un colectionar de portelanuri care a platit dublul sumei estimate de specialisti. Casa de licitatii Christie’s a scos la „mezat“ obiecte de arta, ceasuri si bijuterii asiatice in valoare de peste un miliard de dolari.


Rusia: Un sofer turmentat a muscat un politist


Un barbat din Rusia pe care agentii de politie l-au oprit pentru ca a condus sub influenta alcoolului a incercat sa inghita cheile de la masina si apoi l-a muscat pe politistul care a vrut sa le recupereze. Dupa cum informeaza site-ul wcbstv.com, barbatul, care oprise in apropierea orasului Kemerovo, a recunoscut ca bause o jumatate de litru de alcool din cereale. Când agentii de politie au intocmit actele pentru confiscarea masinii, barbatul a bagat cheile in gura, incercând sa le inghita. Unul dintre politisti, temându-se ca omul s-ar putea ineca, a incercat sa scoata cheile din gura barbatului, insa acesta l-a muscat de mâna. Cheile au fost recuperate de-abia dupa ce politistul si-a pus manusile. Barbatul a fost arestat.


Cei mai inalti munti din lume, escaladati in 187 de zile


Un american a reusit sa escaladeze cei mai inalti munti de pe fiecare dintre cele sapte continente in doar 187 de zile, informeaza site-ul cnews.canoe.ca. Se pare ca aceasta reusita ii va aduce lui Daniel Griffith, de 55 de ani, un loc in Cartea Recordurilor, insa reprezentantii Guiness Book nu au putut fi contactati pentru comentarii in privinta omologarii acestui record. Aventura lui Griffith a inceput pe 24 mai, când a escaladat Muntele Everest, din Nepal; apoi, pe 15 iunie, a ajuns in vârful Muntelui McKinley din Alaska si pe 4 iulie a urcat Muntele Elbrus din Rusia. Pe 24 septembrie, Daniel Griffith a cucerit vârful Carstensz Piramid din Indonezia, pe 3 octombrie a urcat pe Muntele Kilimanjaro din Tanzania, iar pe 20 octombrie a escaladat Muntele Aconcagua din Argentina. Pe 27 noiembrie, Griffith a cucerit si Muntele Vinson din Antarctica pentru ultima etapa a asa-numitei aventuri a „Celor Sapte Vârfuri“.


Fergie doarme doar o ora pe noapte


Solista trupei Black Eyed Peas pretinde ca in fiecare noapte doarme o singura ora si, cu toate acestea, rezista foarte bine, informeaza site-ul starpulse.com. Fergie, pe numele ei adevarat Stacy Ferguson, se compara cu Margaret Thatcher, fostul prim-ministru al Marii Britanii, si ea celebra pentru faptul ca dormea doar câteva ore pe noapte. „Nu poti sa ai succes fara sa muncesti. De obicei, artistii petrec mult timp in studioul de inregistrari, dupa care se pregatesc pentru turneu, participa la conferinte de presa, apoi pleaca in turnee. Pentru multi aceasta este o viata grea, insa mie imi place la nebunie. Dorm o singura ora pe noapte, sunt un fel de Margaret Thatcher“, a spus Fergie.


Brittany Murphy a fost indragostita de Robin Williams


Brittany Murphy si-a adus aminte de adolescenta in timpul filmarilor pentru „Happy Feet“, unde l-a avut ca partener de platou pe Robin Williams, si asta pentru ca actorul a fost prima ei iubire, informeaza site-ul starpulse.com. Actrita marturiseste ca si-a dorit sa fie impreuna cu Robin Williams pe vremea când ea avea doar 14 ani, iar el 40. Brittany Murphy, acum in vârsta de 28 de ani, a spus: „Când eram mica eram indragostita de Robin Williams. La 14 ani, ne-au cerut la scoala sa spunem pe cine am alege ca partener pentru Ziua Indragostitilor, iar eu l-am ales pe Robin Williams. El nu stie lucrul acesta si nu stiu daca ii voi spune vreodata. Cred ca este un tip foarte amuzant, ceea ce il face preferatul multor fete“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS