13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMâncare si atmosfera de cinci stele

Mâncare si atmosfera de cinci stele

Infiintat in 1996, dupa cum aveam sa aflu din „cuvântul inainte“ din meniu, restaurantul craiovean Lino – Sapori di mare s-a dovedit a fi o surpriza placuta, atât din punct de vedere culinar, cât si al atmosferei.


Ca sa ajungi in sala rezervata restaurantului, trebuie sa traversezi terasa, acoperita (dar „nepopulata“ in aceasta perioada), zona barului, amenajata modern, dar simplu. Lucrurile se schimba in sala rezervata clientilor care vor mai mult decât o cafea sau un suc: mese imbracate in rosu si crem, cu mis-en-place-ul facut, o sticla de vin pe care clientii o pot desface, la cerere, o lumânare pentru un plus de romantism, un design interior deosebit, urmând si specificul – marinaresc italian – cuiere verzi, in forma de peste, juvelnice agatate de tavan.


Bruschete din partea casei


Meniul este bogat in preparate italiene, marinaresti sau nu, incepând de la antreuri, salate, paste si pizza, fripturi si terminând cu cele mai sofisticate retete care au la baza peste, precum si in diferite soiuri de vin. Am ales arista con patate al forno (cotlet cu cartofi la cuptor) si tiramisu, dar am gustat de la companionii mei lasagna, valdostana (cotlet cu sunca presata si cascaval) si focacia (un preparat italienesc care poate inlocui pâinea, pregatit din blat de pizza asezonat cu oregano). La felul de mâncare pe care l-am comandat eu, ospatarita s-a grabit sa imi aduca si bruschetele din partea casei, un aperitiv, din nou italian, care consta in bucati de pâine prajita pe care sunt montate cantitati mici de sos de rosii cu ceapa, usturoi si verdeata. Totul mi s-a parut absolut delicios. N-am rezistat si am comandat si o portie de tiramisu, un desert rafinat, al carui nume vine din italiana si inseamna „trage-ma in sus“, ale carui principale ingrediente sunt cafeaua si romul, imbibate in piscoturi. Prajitura, bine insiropata, mi-a intarit ideea ca bucatarul de la Lino (ma intreb daca o fi chiar italian?) face toti banii.


Preturi pe masura


Si pentru ca a venit vorba de bani, daca te multumesti cu o friptura si nu râvnesti la cine stie ce preparat sofisticat de peste- spada (asta ca sa dau doar un exemplu), preturile nu ar trebui sa ti se para mari. Insa, daca ingredientul de baza al preparatului comandat este ceva deosebit, acest lucru se va oglindi si in nota de plata.


Toaleta este curata, bine intretinuta, dotata cu toate cele necesare, adica exact cum ii sta bine unui restaurant cu pretentii. Si pentru ca tabloul sa fie complet, personalul s-a dovedit, pe parcursul intregii seri, atent si disponibil sa satisfaca orice dorinta a clientilor.


Restaurant Lino – Sapori di mare


Bulevardul Carol I, nr. 8


Calitatea preparatelor                              Delicioase


Comportamentul personalului                    Atent


Atmosfera                                            De bun-gust


Preturi                                                  In ziua de salariu


Toaleta                                                 Curata

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU