27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSticla si tapetul, folosite in decoratiunile interioare

Sticla si tapetul, folosite in decoratiunile interioare

Orice casa poate impresiona prin diferite piese de mobilier de o calitate deosebita si confectionate din materiale cât mai indraznete. O noua tendinta pe piata amenajarilor interioare o reprezinta sticla, cu ajutorul careia locuinta poate capata un aer armonios.


Sa amenajezi o casa nu este tocmai un lucru usor. Indiferent ca este vorba despre o casa sau despre un apartament, mobilierul atrage atentia intr-un mod placut. Potrivit specialistilor, in arta decorarii unei locuinte, mobilierul personalizeaza spatiul si creeaza armonie. Un exemplu il reprezinta… mobilierul si accesoriile din sticla. Pentru inceput, ne putem referi la rafturile din sticla de forme diferite, la paravanele din sticla amplasate in fata semineului sau la mobilierul din sticla cu diverse decoratii. De asemenea, jardinierele din sticla sunt din ce in ce mai cautate. Potrivit designerilor, cele din urma se integreaza in orice combinatie, putând sa confere spatiului de locuit un aer aparte, chiar rafinat. De altfel, extrem de utile intr-o locuinta pot fi si vitrinele din sticla, care pot da o nota de eleganta.


Tapetul – alternativa a decoratiunilor


Folosirea tapetului ca o alternativa in decorarea locuintei revine in forta. Prin aplicarea acestuia, utilul se imbina cu placutul, iar calitatea, culoarea si dimensiunile acestuia „imbraca“ locuinta intr-un mod cochet. Potrivit specialistilor, culoarea tapetului poate schimba starea de spirit a locatarilor, de aceea designerii recomanda folosirea unui tapet cu culori luminoase, crem sau galben, care poate crea senzatia de spatiu in incapere. In dormitoare se pot lipi tapete cu flori sau desene armonioase, in culori vii. In bai, bucatarii si holuri se poate folosi tapet cu modele care sa imite faianta sau lambriurile.


In topul preferintelor figureaza tapetul superlavabil facut din vinilin cu suport din hârtie care poate usura montarea pe perete. Acestea sunt recomandate pentru spatiile deschise, de mari dimensiuni, cu umiditate redusa, cum ar fi camera de zi, sufrageria, holul si dormitorul. Pentru bai si bucatarii exista tapet special, care este mai gros si special tratat sa reziste la caldura sau sa permita o intretinere riguroasa.


In montarea tapetului, un prim pas este pregatirea peretelui. Se curata zugraveala pâna la glet sau se spala peretii, apoi se lasa la uscat. Se taie tapetul in fâsii egale cu inaltimea peretelui. La lipire se foloseste adezivul pentru tapet diluat conform instructiunilor existente pe cutie. Daca peretele prezinta igrasie este recomandabila tratarea lui inainte de decorare cu un spray (solutie) antimucegai.


Material furnizat de revista „Casa si biroul“ din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS