16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Un pastârnac – cea mai urâta leguma din Anglia


Un pastârnac cu o forma foarte ciudata a ajuns in topul celor mai urâte legume din Anglia, informeaza site-ul ananova.com.


Toate legumele inscrise in competitia National Trust trebuie recoltate anul acesta. Printre legumele ciudate se numarau rosii cu mai multe straturi si morcovi rasuciti.


Liz Woodward, membru al juriului competitiei, a declarat: „Scopul concursului este acela de a demonstra tuturor ca nu trebuie sa alegem o leguma in functie de aspect si sa ne gândim de doua ori inainte de a cumpara din supermarketuri produse «cosmetizate»“.


Din cele o suta de legume inscrise in competitie, câstigatorul a fost un pastârnac cultivat de Hilary Nellist din Bedford. Englezul a primit drept premiu o cutie cu legume organice si sfaturi din partea membrilor comisiei National Trust.


La Napoli a aparut tigara fara fum


Numele ei este Nic Stic si este prima tigara fara fum. Inedita inventie a fost prezentata la Napoli si a fost de la bun inceput un succes: nu miroase, se poate folosi in locurile publice si chiar si in avioane. La prima vedere pare o tigara absolut normala, insa Nic Stic nu scoate fum, nu contine tabac, nu produce scrum si in interior se afla doar o cantitate de 0,9 mg de nicotina, asa cum este prevazut de lege. Tigara este alcatuita dintr-un dispozitiv portabil de marimea unui pachet de caramele, in interiorul caruia este pozitionata o baterie. In dispozitiv se insereaza asa-numitul „stic“, adica un tubulet alb care in interiorul sau are o spirala de incalzire. Acestuia ii este aplicat un filtru, asemanator cu cel al tigarilor normale, care contine o doza de nicotina si arome. O data incalzita, tigara nu scoate fum.


Un baietel de trei ani a cumparat o masina pe eBay


Un baietel de trei ani, din Marea Britanie, a accesat computerul parintilor sai, cumparând o masina de aproape 9.000 de lire sterline. Potrivit site-ului Ananova, Jack Neal a reusit aceasta „performanta“ licitând pe eBay pentru o masina roz, marca Nissan Figaro. Parintii copilului au aflat despre isprava micutului abia in momentul in care au primit un mesaj de la administratorii site-ului de licitatii, prin intermediul caruia erau felicitati de noua achizitie. Rachel Neal, mama baietelului, a declarat pentru The Sun: „Initial, nu am inteles mesajul primit. Am verificat informatiile si am vazut ca era vorba despre o masina roz, pe care am fi cumparat-o cu 8.999,99 lire sterline“. De asemenea, britanica a precizat ca, probabil, fiul sau a reusit sa intre pe contul de eBay al familie pentru ca ea lasase cumputerul deschis, iar parola memorata pe pagina web.


„Jack este foarte inteligent si reuseste sa intre pe anumite site-uri inca de la doi ani“, a precizat femeia.


Potrivit sursei citate, la scurt timp dupa incident, parintii baietelului i-au telefonat proprietarului masinii pentru a-si cere scuze in legatura cu incurcatura aparuta.


Kate Winslet isi doreste sa fie din nou mamica


Cunoscuta actrita Kate Winslet doreste sa mai fie cel putin o data mamica, informeaza site-ul libero.it. „Mi-ar placea foarte mult sa mai am copii. Deocamdata nu lucram la asta, dar cine stie, in câtiva ani“, a spus vedeta. Kate este casatorita cu regizorul Sam Mendes, cu care are un baietel, Joe Alfie. Winslet mai are o fata, Mia, dintr-o relatie precedenta.


Kurt Cobain i-a dedicat in secret o piesa sotiei sale


Kurt Cobain a dedicat in secret una dintre piesele trupei Nirvana, inclusa pe albumul „Nevermind“ (1991), sotiei sale, Courtney Love. Potrivit site-ului Femalefirst.co.uk, cea mai mare parte a melodiilor de pe acel disc se refera la relatia lui Cobain cu fosta sa iubita, Tobi Valli. Cu toate acestea, fosta vocalista a trupei Hole sustine ca ea a fost sursa de inspiratie pentru una dintre piese, care a fost adaugata pe album in ultimul moment. Insa vedeta refuza sa dezvaluie titlul melodiei cu pricina.


„O singura piesa mi-a fost dedicata mie, fiind compusa cu foarte putin timp inainte de incheierea inregistrarilor. Cele mai multe melodii sunt despre alta femeie, fapt care mi se pare uneori deranjant. Insa nu vreau sa spun care dintre piese este despre mine, pentru ca vreau ca acesta sa ramâna micul meu secret“, a declarat Love.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS