10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

„Chipul“ de pe Marte – o iluzie optica


Dupa 30 de ani, un vechi mister legat de aparitia unui „chip“ pe suprafata planetei Marte a fost in sfârsit elucidat. In realitate, chipul cu pricina nu este nicidecum o piatra sculptata in forma unei fete umane, ci este vorba de o iluzie optica. Formatiunea, care de pe Pamânt arata ca un chip uman, nu este altceva decât un munte erodat, cum demonstreaza o noua serie de fotografii realizate de sonda Mars Express. Astronomii amatori sau toti cei care cred in extraterestrii sau chiar in existenta vietii pe Marte trebuie sa renunte la teoriile fanteziste, conform carora „chipul“ cu pricina a fost creat de o fiinta, pentru a-i alunga pe intrusii care invadeaza spatiul.


Specialistii s-au indoit permanent de aceste teorii, insa nu au putut pâna acum sa ofere dovezi clare. Asta pâna in luna iulie, când sonda Mars Express a realizat o noua serie de fotografii, mai mult decât clare, din care reiese clar ca nu avem de-a face decât cu un banal munte, care din cauza jocului de lumini si umbre pare un chip uman.


Gaina cu patru picioare, in ograda unui taran


Un taran a avut nevoie de peste un an si jumatate pentru a-si da seama ca in ograda sa este o gaina speciala. Henrietta nu are doua picioare ca semenele sale, ci patru. Cele doua picioare nu au nici o functie speciala, Henrietta tragându-le dupa ea. Pentru ca proprietarul fermei, Mike Brendle, nu a observat mai devreme aceasta anomalie, gaina a putut sta un an si jumatate printre celelalte 36.000 de pasari din ograda. „E la fel de sanatoasa ca si celelalte“, a spus Brendle. In plus, si ouale Henriettei sunt bune, asa ca fermierul nu are de gând sa renunte la gaina patrupeda.


Armani refuza sa lucreze cu modele anorexice


Celebrul creator de moda, Giorgio Armani, crede ca de vina pentru obsesia din moda fata de femeile foarte slabe sunt doar stilistii si mass-media. „Nu am vrut niciodata sa lucrez cu fete foarte slabe, eu prefer fete care sa-mi prezinte cel mai bine hainele. Din pacate, stilistii si mass-media gândesc altfel, ei vor modele care sunt incredibil de slabe“, a explicat Armani. „Nimeni nu spune ca pentru a fi la moda, o fata trebuie sa fie anorexica, sau ca nu trebuie sa manânce. Eu voi accepta numai fete sanatoase“, a mai adaugat designerul.


Nunta intr-o rezervatie de fluturi pentru Kylie Minogue


Desi de obicei este un tip mai degraba tacut, caruia nu ii place sa vorbeasca despre viata sa personala, la o recenta petrecere in Londra, actorul francez Olivier Martinez a acceptat sa vorbeasca despre relatia sa cu solista australiana Kylie Minogue. „Kylie este o femeie minunata“, a marturisit fericit actorul, declarând ca el si logodnica sa au de gând sa se casatoreasca in acest an. „Vrem o nunta romantica, intr-o rezervatie de fluturi“, a spus actorul. La Antipozi, vara va incepe in luna decembrie. Dupa ceremonia din rezervatie, cei doi planuiesc si o nunta intr-un castel din Franta. „Totul a fost pus la punct. Oliver radia de fericire“, a povestit un invitat la petrecere.


Sean Penn, in rolul lui Albert Einstein


Starul american, Sean Penn, va interpreta rolul celebrului fizician Albert Einstein, intr-un film ce urmeaza sa fie lansat anul viitorul. Dupa cum informeaza cotidianul german Bild, Penn a marturisit ca tocmai a terminat de citit scenariul si este incântat de proiectul americano-italian.


Incasari record pentru turneul Madonnei


Regina neincoronata a muzicii pop, Madonna, a reusit sa stabileasca un record, care va fi egalat cu greu de colegii sai de breasla. Ea a strâns cu turneul mondial „Confessions“ 194 de milioane de dolari, in 60 de concerte, la care au asistat 1,2 milioane de oameni. Vedeta o depaseste astfel pe Cher, care a adunat 192 de milioane de dolari, intr-un turneu mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS