16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO moldoveanca a sucit mintile italienilor

O moldoveanca a sucit mintile italienilor

Frumusetea moldovencelor si-a spus din nou cuvântul in Europa, dupa ce o tânara de peste Prut s-a impus in concursul de frumusete Miss Muretto, desfasurat in Italia.


Numele ei este Felicia Cigorescu, este moldoveanca, insa traieste in provincia Padova. La 18 ani, studenta din Moldova s-a impus in fata celorlalte 26 de candidate aliniate la startul concursului Miss Muretto. „Sunt o fata cu picioarele pe pamânt si as vrea sa fac lucruri importante in viata. Mi-ar placea ca intr-o zi sa lucrez ca translator in parlament“, a spus Felicia, dupa ce a fost desemnata regina frumusetii in cadrul concursului desfasurat la Alassio. Moldoveanca masoara 1,80 m si este mare iubitoare de muzica. „As asculta toata ziua muzica, orice gen, inclusiv clasica. Imi place sa citesc, sunt o adevarata devoratoare de carti“, a spus tânara Miss. Iar pasiunile ei „culturale“ nu se opresc aici. Felicia, pe lânga faptul ca este frumoasa, mai si picteaza.


La concurs, pe internet


De concurs a aflat prin intermediul internetului. „Am aflat de Miss Muretto navigând pe internet, ca toti tinerii de vârsta mea. La un moment dat, am accesat site-ul concursului si am decis sa ma inscriu. Am vrut sa imi incerc norocul si asa am ajuns la Alassio“, a spus Felicia dupa câstigarea titlului. In total, in Italia au fost selectate 5.000 de tinere, dintre care la Alassio au mai ajuns o suta. In marea finala, care a avut loc la sfârsitul saptamânii trecute, s-au mai calificat doar 26 de fete, care de care mai frumoase. Pe scena salii Enrico Simonetti din Parco San Rocco, tinerele au defilat in costum de baie, au dansat si au acordat interviuri prezentatorilor, dar si juratilor. Dupa alte trei faze eliminatorii au mai ramas 12, apoi sase si in cele din urma doua finaliste, una dintre ele si moldoveanca de 18 ani.


Lacrimi si bucurie pe podium


In finala s-au calificat Felicia si Marta Magnani, in vârsta tot de 18 ani, din Pontedera. La sfârsit, cele trei jurii, de vedete, de jurnalisti si cel popular, au desemnat-o pe Felicia câstigatoare. La aflarea vestii, aceasta a izbucnit in lacrimi si a dedicat succesul mamei sale. „Dedic aceasta victorie mamei mele care m-a ajutat mult in aceasta perioada. Ei ii datorez totul. Sunt fericita, mai ales ca nu ma asteptam. Imi doresc din tot sufletul sa am succes in viata, iar cu dragostea mai vad eu. Inainte trebuie sa il descopar pe un Fat-Frumos care sa ma poata ajuta sa imi ating toate obiectivele. Insa, daca e sa spun adevarul, acum imi e bine singura“. In trecut, Felicia a mai participat la doua concursuri de frumusete pentru minori. Pâna acum, nu a mai participat niciodata la Miss Muretto, unul dintre cele mai vechi concursuri din Italia. „Juriul a ales bine. Felicia este o fata superba, ii doresc sa aiba la fel de mult succes cum au avut colegele sale care au participat la concurs in anii trecuti“, a spus Mario Berrino, organizatorul concursului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS