11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Fitness pe plaja

Chiar daca astazi vara ne spune „la revedere“, nu este inca târziu pentru a petrece câteva zile la malul marii. Pentru a va recapata forta fizica puteti face câteva exercitii atât in apa, cât si pe nisip. Un exercitiu la indemâna tuturor este o disciplina acvatica, fiind vorba despre aquawalk (mersul prin apa), care se poate practica atât in piscina, la mare, cât si in apa unui lac sau râu. O plimbare prin apa purtând o pereche de papuci speciali sau pur si simplu o plimbare cu picioarele goale este ideala pentru circulatie, revigorând muschii picioarelor. Apa reprezinta un ideal masaj natural pentru picioare.


Foarte eficienta pentru tonifierea muschilor gambei si cei ai pulpelor este si o plimbare cu picioarele goale pe nisip. Faptul ca piciorul este pus pe o suprafata mobila care determina afundarea acestuia constrânge muschii anteriori si posteriori ai coapselor si gambelor sa faca un efort suplimentar pentru deplasarea corpului. Finetea si mobilitatea nisipului reduc, de asemenea, inflamatiile musculare si ale tendoanelor, afectiuni des intâlnite la persoanele care merg mult pe jos. Si in acest caz, circulatia sangvina este puternic stimulata, cu atât mai mult in cazul in care se va practica alergarea cu picioarele goale pe nisip. Câteva minute de alergare pe malul marii sunt o adevarata binefacere pentru cei care sufera de varice.


Sport sub umbrela


Iata acum câteva exercitii pe care le puteti face linistiti atunci când stati sub umbrela: tineti un prosop strâns, rasucit, la cele doua extremitati si miscati bratele intinse inainte, in sus si inapoi. Daca doriti sa intensificati tensiunea din brate apropiati mai mult mâinile. De asemenea, asezati pe prosop incrucisati mâinile in spatele cefei si impingeti barbia spre piept. Veti simti cum se intinde spatele. In fine, asezati-va cu gambele intinse si cu picioarele usor departate ridicate in sus. Impingeti-va corpul spre inainte si stati in pozitia aceasta aproximativ 20 de secunde, o pozitie in care simtiti o usoara tensiune a muschilor.


Daca obiectivul dumneavoastra este acela de a avea un abdomen plat, in timp ce sunteti in apa, contractati muschii abdomenului timp de zece secunde dupa care relaxati-va. Repetati acest exercitiu de 20 de ori. Asezati-va apoi pe spate intr-un loc unde apa este mica. Incrucisati mâinile in spatele cefei, scoateti picioarele din apa si pedalati in aer, timp de 20 de secunde, dupa care relaxati-va. In aceeasi pozitie, cu picioarele ridicate, insa de aceasta data cu mâinile la spate, faceti o serie de forfecari rapide, fiind atenti la contractiile muschilor abdominali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS