17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFlori care pot infrumuseta balconul si gradina

Flori care pot infrumuseta balconul si gradina

Daca aveti ghinionul de a sta la bloc, asta nu inseamna ca nu va puteti bucura de propria dumneavoastra gradina. Exista câteva plante de care va puteti bucura si atunci când gradina s-a mutat pe balcon. Printre acestea, cele mai frumoase sunt trandafirii, panselutele, petuniile, muscatele si iasomia. Prin urmare, acestea nu ar trebui sa lipseasca niciodata din ghivecele dumneavoastra. Site-ul eva.ro, va ofera câteva sfaturi despre cum pot fi ele ingrijite.


Trandafirii. Pot colora atât gradina, ca plante de glastra, cât si balconul, ca plante de ghiveci. Trandafii fac parte din familia Rosacee, care aduna in jur de 150 de specii. Prin urmare, trandafirii sunt disponibili intr-o diversitate de culori, in functie de preferintele dumneavoastra. Din fericire, trandafirii nu sunt plante pretentioase la lumina. Pot fi plantati atât in locuri insorite, cât si la semiumbra. Se pot planta in orice sol drenat si fertilizat. Trandafirii se inmultesc in special prin butasi, de obicei vara. Se mai pot inmulti si prin altoiul mugurilor in perioadele de primavara si vara.


Panselutele. Sunt, de obicei, folosite pentru decorarea rondurilor si jardinierelor. Se pot planta si in ghiveci, dar trebuie sa tineti minte faptul ca sunt plante pretentioase. Ca si trandafirii, panselutele se gasesc intr-o multitudine de culori, petalele lor putând fi uni sau bicolore. Este bine de tinut minte ca panselutele infloresc in toamna si tin pâna in iulie anul urmator. Este bine sa tineti panselutele in locuri foarte luminoase, deoarece ele au nevoie de lumina difuza pentru a putea inflori. De asemenea, au nevoie sa fie plantate in terenuri bogate in substante nutritive, fiind recomandata utilizarea unui ingrasamânt. Panselutele se inmultesc prin seminte, de obicei in lunile iulie si august.


Petuniile. Sunt plante cu flori colorate si deosebit de vii, care va pot inviora balconul. Sunt deosebit de potrivite pentru a fi pastrate in vase suspendate. Mai pot fi folosite si in gradini pentru decorarea bordurilor sau rondurilor. Petuniile se planteaza, de obicei, in lunile aprilie si mai. Ca teren, este nevoie de un compost fertilizat amestecat cu nisip. Au nevoie de un sol bogat in substante nutritive, motiv pentru care sunt recomandate ingrasamintele. Este preferabil sa le plantati in locuri insorite. Infloresc in perioada iunie-septembrie. Petuniile se inmultesc prin seminte. Semintele trebuie semanate in perioada februarie-aprilie, de obicei in ladite.


Muscatele. Sunt plante care pot decora atât gradinile, cât si balcoanele. Nu sunt plante deosebit de pretentioase. Muscatele au nevoie de locuri insorite, deoarece sunt plante iubitoare de lumina. Prefera, in general, lumina directa a soarelui. Au, de asemenea, nevoie de locuri racoroase si aerisite. Infloresc atât vara, cât si iarna. Muscatele se inmultesc prin butasi si seminte.


Iasomia. Este un arbust recunoscut pentru inflorirea sa bogata, motiv pentru care poate decora atât gradina, precum si gardurile vii. Florile de iasomie au un miros puternic, ametitor. Iasomia are nevoie de expunere la soare, nefiind o planta care suporta bine umbra. Terenul pe care trebuie sa fie plantata trebuie sa fie afânat, bine drenat. Iasomia infloreste de primavara si tine pâna vara. Iasomia se inmulteste deosebit de usor prin butasi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS