16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFlorida, o oaza rezidentiala pentru celebritati

Florida, o oaza rezidentiala pentru celebritati

Dupa ce a fost considerat, la sfârsitul secolului al XIX-lea, un loc paraginit, cu mlastini pline de crocodili si nori de tântari, sudul Floridei s-a transformat in locul ideal pentru casele de lux ale bogatasilor si vedetelor.


Aceasta regiune atrage artisti precum Cher, Julio Iglesias, Shakira, Jennifer Lopez, Ricky Martin sau Sylvester Stallone, dar si membri ai regatului saudit care, in general, merg aici la vânatoare si sunt dispusi sa plateasca pâna la 40 de milioane de dolari pentru o locuinta.


„Miami este cel mai modern oras din lume si poarta amprenta starurilor care locuiesc aici. In fiecare luna apar noi persoane“, a spus Carlos Justo, responsabil al agentiei imobiliare Sol Sotheby’s International Realty. Aceasta societate, singura pe care o detine in Miami Sotheby’s International Realty Affiliates Inc., a vândut patru dintre cele cinci proprietati ale sale, cele mai scumpe din istoria orasului. Prima tranzactie a fost de 23 de milioane de dolari, incheiata cu un print saudit, urmata de o operatie financiara de 19,8 milioane de dolari, cu jucatorul de baschet Shaquille O’Neal. Alte vânzari celebre au fost casa creatorului de moda Gianni Versace, in Miami Beach, pentru 19 milioane de dolari, si rezidenta lui Sylvester Stallone, la pretul de 16,2 milioane de dolari.


Diversitate culturala


Una dintre principalele atractii ale Floridei este diversitatea culturala, care, combinata cu o clima calda aproape pe toata perioada anului, constituie formula magica pentru ca bogatasii si vedetele sa inchirieze locuinte de lux in sudul regiunii. Majoritatea clientilor provin din sectorul show-bizz-ului si cel al sportului, urmati de membrii regali.


Florida atrage atât europeni, in special englezi si spanioli, cât si venezueleni, mexicani sau argentinieni. Ce cauta celebritatile atunci când decid sa inchirieze o rezidenta luxoasa? In general, au nevoie de ceva practic si mic, de o suprafata de o mie de metri patrati, si nu de locuinte imense de patru – cinci mii de metri patrati, cum era cazul acum câtiva ani.


Case de lux


Exista inca persoane care se simt atrase de locuinte de lux cu trei etaje, cu sapte camere, sase bai, cu coloane de marmura, piscina, jacuzzi si debarcader.


Cântareata columbiana Shakira avea o casa in stil mediteranean in North Bay Road, in Miami Beach, cu un teren de aproape 5.000 de metri patrati, cu cinci camere, cinci bai si piscina.


Unele case, inconjurate de gradini de lux, au podeaua din lemn sau marmura, un apartament pentru servitori cu doua camere si doua bai, unul pentru sofer, teren de tenis, scari in spirala.


Pentru cine doreste o locuinta de peste 5.000 de metri patrati exista mici „palate“ greco-romane si vile cu 11 dormitoare, trei bai, coloane de marmura, biblioteci din lemn de mahon si gradini exotice.


De cele mai multe ori, celebritatile, printii sau oamenii de afaceri au ceva comun atunci când cauta sa cumpere o casa de lux: intimitate, siguranta si liniste. De aceea, casele au un sistem de securitate sofisticat, cu supraveghere nonstop, care le transforma in adevarate fortarete.


Case pe malul marii


Cele mai râvnite case de lux sunt cele care se afla pe malul oceanului si care ofera o panorama spectaculoasa. Cu acest nivel de preturi, este de inteles ca agentii imobiliari isi conduc clientii cu elicopterul si limuzina pâna in cele mai atractive locuri precum Miami Beach, Fisher Island, Coral Gables, Indian Creek, Key Biscayne, Golden Beach, Brickell si Coconut Grove. Vedetele nu se dau in vânt doar dupa case, ci se multumesc sa stea si in hoteluri de lux, pe insule, doar sa fie intr-o izolare totala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS