10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru un par stralucitor

Sfaturi pentru un par stralucitor

Fie ca vreti sa ascundeti firele albe sau pur si simplu doriti un nou look, când va vopsiti parul ar trebui sa tineti cont de anumite reguli.


Pentru a va bucura de un par sanatos, chiar si dupa ce v-ati decis sa va vopsiti, ar trebui sa stiti cum sa-l ingrijiti in mod corect. Alegerea noii culori a parului se va face tinând cont de mai multi factori: tendintele modei, dar si vârsta si nuanta tenului dumneavoastra. Mioara Dumitru, stilist la salonul de infrumusetare „Christine Valmy“, sfatuieste ca doamnele trecute de prima tinerete sa-si indrepte atentia spre nuante cât mai deschise. In caz ca aveti parul alb si vreti ca noua culoare sa fie in tonuri inchise, veti fi nevoite sa va vopsiti foarte des pentru ca radacinile albe vor contrasta in mod inestetic cu nuanta parului dumneavoastra.


„Pentru parul alb recomand vopsitul in nuante cât mai deschise sau chiar suvite decolorate si nuantate cu gri“, a spus Mioara Dumitru. De asemenea, stilista va sfatuieste sa va spalati pe cap cu cel putin 24 de ore inainte de a aplica vopseaua pentru ca porii sa fie inchisi. In ceea ce priveste tunsul, aceasta operatiune ar trebui sa se execute inainte de a va vopsi. „Noua culoare poate masca vârfurile deteriorate doar pentru o scurta perioada. Dupa câteva spalari, nuanta isi mai pierde din intensitate si atunci vârfurile tocate vor iesi si mai mult in evidenta“, a precizat Mioara Dumitru.


Uleiul de masline, esential in ingrijirea parului


Alt truc de efect consta in aplicarea câtorva picaturi de balsam sau de ulei de masline in vopsea. In acest fel, pielea capului nu va fi agresata de chimicalele din compozitia vopselei. Esentiala pentru sanatatea parului dumneavoastra este ingrijirea lui dupa ce a capatat o noua culoare. Imediat dupa ce v-ati vopsit trebuie sa aplicati o masca hidratanta. „Uleiul de masline suplineste cu succes o masca hidratanta si este o solutie la indemâna pentru toate femeile care prefera sa se vopseasca singure“, a afirmat stilista de la „Christine Valmy“. Pentru ca parul dumneavoastra sa-si pastreze stralucirea cât mai mult timp, este recomandat sa folositi produse special create pentru parul vopsit (sampon, balsam si masti hidratante).


Totusi, daca vreti ca parul dumneavoastra sa aiba parte de o ingrijire corecta, este indicat sa apelati la serviciile unui salon de infrumusetare. In primul rând, aici se folosesc produse profesionale, special create pentru astfel de saloane. In plus, stilistul va poate alege nuanta care va avantajeaza, combinând mai multe culori.


Solutii naturiste


Stiati ca va puteti schimba nuanta parului fara a apela la chimicale? Acelea dintre dumneavoastra care au parul inchis la culoare (tonurile cuprinse intre brunet inchis si castaniu mediu) se pot spala pe cap cu infuzii din frunze de nuc pentru a capata reflexii de roscat. Pentru doamnele sau domnisoarele care au parul saten deschis sau blond, un colorant natural este ceaiul de musetel. Mioara Dumitru a tinut sa precizeze ca, in cazul infuziilor din plante, noua culoare se obtine dupa trei – patru spalari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS