17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Piticii, simboluri recunoscute in cultura pop


Trei sferturi dintre americani pot identifica numele a cel putin doi dintre cei sapte pitici din Alba-ca-Zapada, dar numai un sfert dintre ei pot spune numele a doi dintre judecatorii Curtii Supreme de Justitie din Statele Unite. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, acest rezultat a fost obtinut in urma unui sondaj de opinie privind implicatiile culturii pop actuale.


57 la suta dintre americani stiu ca personajul principal din cartile celebrei J.K. Rowling este Harry Potter, dar numai jumatate pot spune numele premierului britanic Tony Blair.


Peste 60 la suta dintre respondenti au stiut ca Bart este fiul lui Homer – personaj din serialul animat „The Simpsons“, in timp ce numai 20,5 la suta au reusit sa spuna corect numele poemelor „Iliada“ si „Odiseea“ ale lui Homer. Totodata, fiind intrebati de pe ce planeta vine Superman, 60 la suta dintre americani au stiut ca este vorba despre Krypton. Insa numai 37 la suta dintre respondenti au stiut ca Mercur este cea mai apropiata planeta de Soare.


Minicamera pe pantof pentru a filma sub fustele femeilor


Un italian din Torino si-a montat o minicamera pe pantof pentru a putea vedea sub fustele femeilor. Dupa cum informeaza site-ul tgcom.it, el a fost demascat de logodnicul unei fete, care a chemat carabinierii. Barbatul incepuse sa urmareasca de câteva minute o tânara. Nesansa lui a fost ca logodnicul fetei l-a observat. „Mergea in spatele nostru de aproximativ zece minute. Avea un mers straniu“, a povestit logodnicul fetei. Carabinierii au descoperit pe pantoful barbatului o minicamera. In urma unei perchezitii efectuate la domiciliul suspectului au fost descoperite zeci de casete pe care acesta le filmase.


Australienii pornesc in cautarea celui mai urât miel


Cercetatorii australieni au dat „sfoara in tara“ pentru a gasi cel mai urât miel pe plan national. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, actiunea face parte din campania „Xtreme sheep“, ce are ca scop dezlegarea misterului genetic al merinosului australian. Reprezentantii Institutului de Cercetare si Dezvoltare Sud-Australian au anuntat ca planuiesc sa identifice „cel mai urât miel merinos din Australia“, motivând ca acesta ar putea detine cheia securizarii industriei lânei. Aceasta ramura industriala aduce, in prezent, 2,8 miliarde de dolari australieni economiei nationale. Cercetatorii sustin ca, de obicei, mieii ale caror caracteristici nu corespund standardelor sunt trimisi la abator.


„Inainte de a incerca sa scape de acesti miei, am dori ca fermierii sa ia legatura cu noi. Studiul animalelor cu trasaturi extreme ofera una dintre cele mai eficiente modalitati de a gasi genele care au impact asupra anumitor caracteristici. Pentru noi, trasaturile legate de lâna sunt foarte importante“, a declarat profesorul Simon Bawden, liderul proiectului.


Brad Pitt, la cresa Warner Bros


Brad Pitt obisnuieste sa isi ia copiii adoptivi „la serviciu“. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, celebrul actor, care in prezent filmeaza pentru „Ocean’s Thirteen“ in Los Angeles, ii aduce in fiecare dimineata pe Maddox si pe Zahara la cresa studiourilor Warner Bros.


Un membru al personalului de ingrijire a declarat: „Cresa este disponibila pentru orice angajat, inclusiv pentru secretarele companiei. Lucratorii au incercat sa fie cât mai protectori cu Brad, nepermitându-le celorlalti parinti sa se apropie de el. Cu toate acestea, actorul ii saluta in fiecare dimineata pe ceilalti parinti si intra in vorba cu acestia, pe diverse teme“.


Winona Ryder, indragostita de Keanu Reeves


Winona Ryder a dezvaluit recent ca a facut o pasiune pentru Keanu Reeves. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, frumoasa actrita, care joaca alaturi de starul din „Matrix“ in noul thriller „A Scanner Darkly“, sustine ca deja i-a marturisit lui Reeves sentimentele pe care le are pentru el.


„Keanu stie ceea ce simt, pentru ca nu pierd nici o ocazie sa ii spun – personajul pe care eu il interpretez are sentimente puternice pentru cel al lui Keanu. In plus, Keanu este un om de care este greu sa nu te indragostesti“, a declarat artista, in cadrul unui interviu pentru Daily Express.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS