13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSopârla Gecko - leopardul desertului

Sopârla Gecko – leopardul desertului

Sopârla Gecko, leopardul desertului, este renumita ca fiind una dintre reptilele cu personalitate. Ea se imblânzeste relativ usor, dar in acelasi timp are nevoie de afectiunea stapânului si sa fie recompensata.


Sopârla Gecko – leopardul desertului – este una dintre cele mai cunoscute specii de reptile, renumite ca animale cu personalitate, care se imblânzesc usor si nu pun probleme in captivitate. Gecko este o sopârla de noapte, careia ii plac locurile uscate si nisipoase si care traieste in tinuturile semiaride din Pakistan, India si Madagascar. Potrivit crescatorilor, marimea normala a reptilei pe care o atinge la maturitate este de 12,5 – 17,5 cm, dar pot ajunge chiar si la 25 cm. Comparativ cu masculii, femelele au dimensiuni mai mici.


Soricelul roz, alimentul de baza al „leopardului“


Gecko are un cap bine conturat, un corp redus, picioare solide si o coada care poate depozita grasime. In general, aceasta sopârla este de culoare galbena, cu pete negre, deseori cu dungi albastre sau violete, din aceasta cauza fiind denumita Gecko-leopard. Puii reptilelor au dungi negre care, dupa câteva luni, se despart in pete sau buline. O sopârla sanatoasa nu are paraziti sau rani, iar pielea nu se cojeste. Din cele spuse de cunoscatori, aceste reptile sunt longevive, traind, in medie, 20 – 25 de ani, dar unii masculi au ajuns si la 29 de ani.


In captivitate, „terenul“ pregatit pentru aceasta rasa trebuie sa se apropie cât mai mult de habitatul natural, asigurând umiditate scazuta si caldura. Nisipul trebuie udat cel putin de doua ori pe zi. Pentru o singura sopârla, acvariul in care va trai trebuie sa aiba un volum de aproximativ 60 de litri. Hrana zilnica se compune din diverse insecte si viermisori, ce pot fi cumparati din magazinele specializate. Insa, alimentul de baza al acestei sopârle il reprezinta soriceii roz care sunt folositi in special pentru ingrasare. Nu sunt probleme speciale de socializare, singura conditie fiind sa nu existe decât un singur mascul la mai multe femele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS