6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPantofii cu toc - un risc pentru picioarele doamnelor

Pantofii cu toc – un risc pentru picioarele doamnelor

Cu toate ca sandalele cu toc sunt la mare cautare in aceasta vara, medicii trag un semnal de alarma. Potrivit specialistilor britanici, incaltamintea cu toc este cauza a numeroase cazaturi si fracturi.


De acest lucru este convins Rupert Evans, medic in cadrul sectiei de urgenta a Universitatii Hospital of Wales din Cardiff. El spune ca, pe lânga caldura din zilele toride de vara, tocurile inalte reprezinta unul dintre elementele ce pun in mare pericol sanatatea femeilor. Pentru a evita consecintele grave ale unor cazaturi, Evans a precizat ca este indicat ca doamnele sa poarte incaltaminte cu tocuri mai mici de patru centimetri. Potrivit medicului britanic, aproximativ jumatate dintre femei se expun zilnic riscului de a se rani din cauza incomozilor pantofi, in special la sfârsit de saptamâna. Explicatia lui Evans este extrem de simpla. In week-end, doamnele se duc la petreceri, in cluburi, se intâlnesc cu prietenii, iar caldura excesiva si un paharel-doua de alcool in plus fac ca stabilitatea lor pe tocuri sa fie si mai mica, iar riscul unor cazaturi sa devina din ce in ce mai iminent.


Medicul britanic a atras, de asemenea, atentia asupra modelelor considerate cele mai periculoase. Este vorba de cele care sustin piciorul doar cu o simpla baretuta si cele tip papuci. Unele femei nu pot renunta cu nici un pret la pantofii cu toc. Evans recomanda insa ca acestia „sa fie purtati cu moderatie, deoarece pot avea consecinte grave asupra sanatatii picioarelor“. „Daca nu puteti sub nici o forma sa renuntati la tocurile foarte inalte, verificati cel putin daca ati ales marimea care vi se potriveste. Este suficienta o vizita la medicul ortoped care va va indica cât de inalte pot fi tocurile dumneavoastra pentru a merge cât de cât in siguranta. Masura ideala a tocului este diferita pentru fiecare femeie in parte si aceasta se poate calcula in mod stiintific. „Pacienta“ este asezata pe un pat cu genunchiul indoit la 90 de grade. In acest fel se masoara distanta in partea anterioara a piciorului, de la baza degetelor la calcâi. Se analizeaza apoi forma talpii. Cu cât aceasta este mai arcuita cu atât stabilitatea pe tocuri inalte va fi mai mare“, a precizat Evans, subliniind ca, in urma unui astfel de control, se elimina riscul de a alege o pereche de pantofi nepotriviti.


„Este o solutie inovatoare, care permite revolutionarea extravagantelor capricioase ale modei, care de-a lungul secolelor au supus picioarele a generatii intregi de femei unor chinuri si torturi, doar de dragul de a purta cea mai la moda pereche de pantofi“, a spus expertul britanic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS