16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEleganta si stil in amenajarea locuintei

Eleganta si stil in amenajarea locuintei

Spatii aerisite, mobilier de calitate si culori luminoase sunt elemente esentiale pentru o amenajare de stil, bun-gust si eleganta. O casa personalizata reprezinta o adevarata oaza de liniste, in care proprietarii se pot relaxa in voie.


Sufrageria ramâne, cu siguranta, incaperea in care majoritatea oamenilor isi petrec foarte mare parte din timp impreuna cu familia sau prietenii. Motiv pentru care aceasta trebuie sa fie calda, primitoare si sa ofere tot confortul dorit. Amenajarea propusa de designerii revistei Casa si biroul se pliaza pe un stil clasic, cu mobilier si finisaje de foarte buna calitate, intr-o paleta coloristica fara excese, deci culori deschise, carora sa li se asorteze perfect cele ale mobilerului. Incaperea va aparea cu atât mai mare si mai luminoasa daca zugraveala va fi simpla, alb sau galben foarte deschis, cu usile si ferestrele albe si un parchet finisat si vopsit in lac mat. Semineul simplu, placat cu marmura alba si fara inflorituri, poate da un plus de eleganta sufrageriei, devenind un adevarat punct de atractie. In afara semineului se pot plasa doua canapele confortabile si o masuta din lemn, celelalte piese de mobilier constând dintr-o biblioteca, unul sau doua scaune, o masuta gen secretaire. Cum stilul abordat poate fi unul clasic, in aceeasi maniera vor fi si iluminate – o lustra cu cinci-sase brate metalice, un lampadar, dar si decoratiunile – câteva pânze in ulei, inramate, rame cu fotografii, statuete din metal, vaze din cristal, un ceas de epoca, o oglinda rotunda plasata deasupra semineului si alte obiecte alese cu mult rafinament.


Bucataria – tot in stil clasic


Daca toti cei care-si redecoreaza casa isi permit, din punct de vedere al bugetului, atunci alta zona in care se pot face schimbari majore este bucataria. Pentru locul in care se serveste masa se poate merge pe un mobilier din lemn masiv sau care sa contina mult lemn natural. Pentru pardoseala se poate alege o gresie de calitate, mata, in culori apropiate de cele ale nisipului, in nuante mai deschise sau mai inchise. In acelasi ton cu gresia se poate alege si faianta, de preferat mata, cea glazurata nemaifiind la moda. Dulapurile pot fi plasate pe podea, completate cu cele suspendate, sau pot fi organizate sub forma literei U. O parte a acestui spatiu ramâne rezervat amplasarii aragazului si chiuvetei. Potrivit decoratorilor de interioare, o bucatarie poate imbina utilitatea si foarte buna organizare a spatiului cu eleganta data de mobilierul din lemn si placile de faianta si gresie de foarte buna calitate. Pentru ca bucataria se remarca de obicei prin sobrietate, se poate evita plasarea in acest spatiu a diverselor decoratiuni care par la prima vedere ca inveselesc incaperea, mai ales ca ar putea fi nepotrivite si chiar ar stirbi din frumusetea camerei.


Dormitor in linii moderne


Unul dintre dormitoarele locuintei, eventual chiar cel matrimonial, poate fi amenajat intr-un stil mai apropiat zilelor noastre, liniile moderne fiind uneori bine venite. Mai ales daca mobilierul existent este inchis la culoare, categoric trebuie renuntat la ideea de a avea peretii mai intens colorati. In cazul unei mobile maro care se aproprie mai mult de negru, peretii si plafonul pot fi lasati in culoarea alba. Culoarea inchisa a mobilei va fi pusa in valoare si datorita pardoselii care poate fi placata cu parchet clasic. Chiar daca suprafata poate fi generoasa, spatiul nu trebuie aglomerat. Vor fi suficiente un pat de mijloc cu doua noptiere, un dulap cu patru usi si o masa de toaleta cu un scaun. Pentru ca stilul abordat poate fi modern, principiile vor fi foarte bine respectate. Mânerele dulapului pot fi din inox, din acelasi material fiind si ramele tablourilor de pe peretii incaperii, aplicele de deasupra patului si corpurile veiozelor care pot fi amplasate pe noptierele de lânga pat. In jurul acestuia se pot plasa covorase cu motive geometrice, respectând paleta coloristica abordata, pentru ca pardoseala sa nu creeze impresia de zona rece.


Material realizat in colaborare cu revista „Casa si biroul“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS