5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Plaja pentru femeile arabe


Statiunea italiana Riccione este unul dintre locurile de vacanta care in fiecare an lanseaza noi mode si tendinte. Cea mai recenta idee a autoritatilor va da insa cu siguranta nastere la controverse. Pentru a veni in intâmpinarea miliardarilor arabi care adora sa isi petreaca vacanta pe plajele italiene, autoritatile au decis sa rezerve o portiune de plaja pentru femeile arabe. Aici, barbatii nu vor avea acces, iar salvamarii trebuie sa fie de sex feminin. Intentia edililor este de a nu aduce ofense musulmanilor si de a le permite femeilor arabe sa faca baie in mare, departe de ochii indiscreti ai oamenilor. Plajele rezervate musulmanelor vor fi dotate cu baldachine si cu personal exclusiv feminin. Cum era de asteptat, in spatele acestei decizii se afla si considerente financiare. Sotiile sau amantele principilor sauditi si oamenilor de afaceri aduc multi bani, având in vedere cazarea in hoteluri de cinci stele, „partidele“ de cumparaturi si cinele in restaurante de lux.


Barbatii si câinii au comportament similar


Dupa cum se stie, atunci când sunt nervosi, câinii fricosi schelalaie, iar cei curajosi mârâie. Reactii similiare s-au constatat si in cazul reprezentantilor sexului tare. Cel putin asa sustin mai multi cercetatori americani, care au verificat vocile barbatilor atunci când „se dueleaza“ sau sunt la o intâlnire. 111 barbati au fost pusi in situatii diferite, cercetatorii dorind sa analizeze variate inflexiuni ale vocii. Dupa aceea, voluntarii au fost rugati sa dea o proba neutra de citit. Rezultatele au fost surprinzatoare. Atunci când barbatii se simteau siguri pe ei, vorbeau cu o voce mai grava decât de obicei. Când se simteau depasiti de situatie, incepeau sa ridice vocea. Alt detaliu interesant constatat in urma acestui studiu a fost ca vocea barbatilor este mai profunda, daca in ultimii ani au avut mai multe partenere.


Bere din gheata polara


O berarie din Groenlanda a lansat pe piata un nou sortiment de bere, care, pe lânga ingredientele traditionale, contine apa provenind din blocuri de gheata vechi de 2.000 de ani. Dupa cum informeaza Krone.at, berea „Greenland Ale“ contine apa extrasa din gheata si de aceea nu are impuritati si minerale. Ea a fost prezentata in premiera la Copenhaga si s-a bucurat de mare succes printre specialisti, care au apreciat gustul proaspat al acestei beri cu 5,5% alcool. Berea groenlandeza provine dintr-o mica localitate numita Narsaq, situata la 625 km de cercul polar. Obiectivul firmei este de a transforma berea intr-o marca faimoasa, deoarece ea urmeaza sa fie lansata si in restul Europei. O sticla de jumatate de litru de „Greenland Ale“ costa intre patru si cinci euro.


Sharon Stone se gândeste sa adopte al patrulea copil


Actrita Sharon Stone se gândeste sa adopte inca un copil, dupa ce luna trecuta ea a devenit mama unui al treilea copil adoptiv. Dupa cum informeaza site-ul actustar.com, Stone este deja mama lui Roan, de sase ani, Laird, de 14 luni, si Quinn, pe care l-a adoptat luna trecuta.


Vedeta filmului „Basic Instinct“ este insa hotarâta sa-si mareasca familia si sa vina in ajutorul copiilor defavorizati. „S-ar putea sa nu se opreasca nici dupa cel de-al patrulea copil. Nu vrea sa fie comparata cu Angelina Jolie, insa ii place ideea de a adopta copii care vin tari cu totul diferite“, a declarat o sursa apropiata actritei.


Adriana Karembeu, muza festivalului de muzica de la Bratislava


Topmodelul de origine slovaca Adriana Sklenarikova-Karembeu va fi muza celui mai mare festival de muzica clasica din capitala slovaca Bratislava, care se desfasoara incepând de joi, au anuntat organizatorii, citati de site-ul Cyberpresse.ca.


Karembeu, cunoscuta in intreaga lume pentru aparitiile sale publicitare si drept sotia fostului international francez de fotbal Christian Karembeu, si-a intrerupt vacanta in Tahiti pentru a deschide evenimentul, a anuntat Carolina Drlicka.


„Adriana reprezinta imaginea Slovaciei, este intruchiparea esteticului si a frumusetii“, a spus Drlicka. Frederic Chopin, Mozart, Antonin Dvorak, Johan-Sebastian Bach sau Vivaldi sunt in programul concertelor care vor fi sustinute in aer liber de tineri interpreti europeni de pâna in 30 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS