5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinObiecte din Star Trek - scoase la licitatie

Obiecte din Star Trek – scoase la licitatie

Numeroase obiecte folosite in timpul filmarilor celebrului serial american Star Trek vor fi scoase la licitatie pe 5 octombrie la New York. Dupa cum informeaza site-ul cyberpresse.ca, peste 1.000 de piese, printre care costume, arme si masti, vor fi scoase la vânzare in scopul de a marca implinirea a 40 de ani de la lansarea primului episod al serialului science-fiction. Momentan, reprezentantii casei de licitatii Christie’s au organizat, incepând cu Londra, o expozitie cu obiecte folosite in timpul filmarilor serialului de succes. Expozitia din capitala Marii Britanii va dura pâna marti, dupa care obiectele vor fi prezentate in patru mari orase americane, inainte de organizarea propriu-zisa a licitatiei care va dura trei zile.


Peste 1.000 de obiecte vor fi vândute de CBS Paramount Television prin intermediul casei de licitatii Christie’s. Aceasta va fi cea mai grandioasa licitatie dedicata serialului Star Trek din toate timpurile, o ocazie unica pentru pasionatii de science-fiction de a-si cumpara unul dintre accesoriile devenite adevarate simboluri. Organizatorii spera ca preturile sa atinga valori destul de mari, tinând cont de varietatea costumelor, armelor si bijuteriilor scoase la vânzare, precum si de o serie de obiecte cunoscute si apreciate doar de experti si de fanii inraiti. Sperantele organizatorilor licitatiei nu sunt deloc nefondate daca avem in vedere ca actorul american William Shatner, cel care a interpretat rolul capitanului Kirk, a obtinut 25.000 de dolari dupa ce si-a scos la licitatie pietricica pe care a avut-o la rinichi. Banii obtinuti in urma acelui eveniment au fost donati asociatiei „Habitat for Humanity“, care se ocupa cu constructia de case pentru persoanele sarace.


Printre obiectele ce vor fi scoase la vânzare pe 5 octombrie se numara modele ale navelor spatiale Enterprise, Voyager si Deep Space Nine. Specialistii au estimat sa obtina peste 6.400 de lire sterline pentru fotoliul capitanului James T. Kirk, din prima serie, si peste 3.200 de dolari pentru uniforma gri si pantofii purtati de William Shatner. Valoarea totala a colectiei depaseste, potrivit reprezentantilor Christie’s, un milion de lire sterline.


Conceputa la jumatatea anilor ’60 de catre Gene Roddenberry, lumea propusa de serialul Star Trek a reprezentat baza altor seriale de televiziune, a zeci de filme si sute de videojocuri. Universul creat de Roddenberry descrie un viitor optimist in care umanitatea s-a unit cu alte specii din galaxie. Inca de la debut, serialul a devenit unul dintre cele mai cunoscute nume din istoria divertismentului science-fiction si unul dintre cele mai populare seriale de televiziune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS