10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Duran Duran – un personaj malefic


Duran Duran, cunoscuta trupa din Marea Britanie care a revolutionat lumea videoclipurilor, a fost „botezata“ dupa un personaj dintr-un film al frumoasei Jane Fonda – „Barbarella“. Totodata, „Duran Duran“ este si numele unui club de succes din Birmingham.


In aceasta pelicula science-fiction, personajul Duran Duran este un cercetator labil psihic, hotarât sa cucereasca Universulul si sa creeze cât mai multe probleme umanitatii. El o inchide pe eroina Barbarella (Jane Fonda) intr-un dispozitiv asemanator unui pian, care o „jefuieste“ de haine, incetul cu incetul. In plus, dispozitivul respectiv mai executa si alte activitati, care au facut ca pelicula sa nu poata fi urmarita de adolescentii sub 16 ani. La finalul filmului, Duran Duran este inghitit de Magmous.


Trupa s-a format la sfârsitul anilor ’70. In 1981 a fost lansat LP-ul de debut, acesta ajungând pe locul al treilea in clasamentul muzical britanic. Cel mai bine vândut LP semnat Duran Duran a fost „Rio“, din 1982, iar cea mai bine vânduta piesa a fost „Ordinary World“, din 1993.


In 1997, britanicii au reinregistrat albumul „Medazzaland“, care a inclus si piesa „Electric Barbarella“. Aceasta a fost singura melodie lansata in Statele Unite. Videoclipul asociat piesei ii prezenta pe membrii trupei jucându-se cu un robot sexy. MTV nu a putut difuza videoclipul necenzurat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS