21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNicotiana affinis - regina noptii

Nicotiana affinis – regina noptii

Talia inalta a plantei (100 cm) si aspectul putin decorativ o recomanda spre folosire in numar restrâns (una-trei plante). Insa, insusirea de baza care o sustine, in concurenta cu celelalte specii de Nicotiana, este parfumul deosebit al florilor, emanat seara si in zilele noroase. Regina noptii se obtine usor din seminte care se seamana in luna aprilie, dar se pot cumpara si rasaduri deja crescute care se vor planta direct in vase, jardiniere sau gradina, la o distanta de 15 cm una de cealalta. Regina noptii prefera alternante de soare si umbra, dar trebuie protejata mai ales de soarele fierbinte al amiezelor de vara. Frunzele catifelate ajung p

Talia inalta a plantei (100 cm) si aspectul putin decorativ o recomanda spre folosire in numar restrâns (una-trei plante). Insa, insusirea de baza care o sustine, in concurenta cu celelalte specii de Nicotiana, este parfumul deosebit al florilor, emanat seara si in zilele noroase. Regina noptii se obtine usor din seminte care se seamana in luna aprilie, dar se pot cumpara si rasaduri deja crescute care se vor planta direct in vase, jardiniere sau gradina, la o distanta de 15 cm una de cealalta.


Regina noptii prefera alternante de soare si umbra, dar trebuie protejata mai ales de soarele fierbinte al amiezelor de vara. Frunzele catifelate ajung pâna la 10 cm lungime si formeaza o mica tufa, din care rasar tulpini firave, inalte, apropiindu-se chiar de un metru la unele soiuri.


La regina noptii, florile au un aspect de mici trompete albe sau viu colorate (roz, purpuriu, frez, rosu, roze, galben).


Infloreste cel mai mult in mijlocul verii, dar pot continua sa infloreasca chiar si in octombrie daca vremea este calduroasa.


Plantei ii place umiditatea solului, asa ca trebuie udata din belsug, in fiecare seara. De asemenea, nu uitati ca, o data la doua saptamâni, sa puneti ingrasamânt in apa cu care udati solul respectiv. Trebuie avut grija sa o aparati de daunatori cum ar fi paianjenul rosu si aphida.


Atentie: atât planta, cât si substanta lipicioasa de pe frunze sunt otravitoare, prin urmare tineti-le departe de animalele de casa si copii. Pentru buchete, taiati când florile de pe tulpina sunt deschise. Rezista sapte zile in apa.

âna la 10 cm lungime si formeaza o mica tufa, din care rasar tulpini firave, inalte, apropiindu-se chiar de un metru la unele soiuri. La regina noptii, florile au un aspect de mici trompete albe sau viu colorate (roz, purpuriu, frez, rosu, roze, galben). Infloreste cel mai mult in mijlocul verii, dar pot continua sa infloreasca chiar si in octombrie daca vremea este calduroasa. Plantei ii place umiditatea solului, asa ca trebuie udata din belsug, in fiecare seara. De asemenea, nu uitati ca, o data la doua saptamâni, sa puneti ingrasamânt in apa cu care udati solul respectiv. Trebuie avut grija sa o aparati de daunatori cum ar fi paianjenul rosu si aphida. Atentie: atât planta, cât si substanta lipicioasa de pe frunze sunt otravitoare, prin urmare tineti-le departe de animalele de casa si copii. Pentru buchete, taiati când florile de pe tulpina sunt deschise. Rezista sapte zile in apa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS