10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Pesti la „dieta“


Pestii au, in general, o dieta destul de variata, de la insecte si alge pâna la alti pesti mai mici. Dar, uneori, pâna si cei mai experimentati pescari ramân surprinsi de ceea ce gasesc in interiorul „capturilor“ lor.


Un pescar a reusit sa prinda un delfin-taur, de aproape 14 kilograme, care tocmai inchitise alt delfin de numai doua kilograme. Micul delfin parea „proaspat“, astfel ca pescarul s-a hotarât sa gateasca amândoi pestii prinsi.


Alt pasionat de undita a reusit sa prinda un peste rosu (Sebastes marinus), al carui stomac era „placat“ cu clesti de crab, fiecare de aproape 2,5 centimetri. Aceasta descoperire l-a determinat pe pescar sa foloseasca, ulterior, clesti de crab ca momeala. Din pacate, el nu a reusit sa mai gaseasca un peste atât de „pofticios“ precum cel pe care il prinsese.


In urma cu mai multi ani, un peste de doar 83 de centimetri, prins in Lacul St. Clair, le-a dat batai de cap pescarilor intrucât cântarea mai mult decât ar fi trebuit. Când l-au sectionat, ei au constatat ca in stomacul pestelui se afla o cutie de bere nedesfacuta. Nici unul dintre ei nu a fost insa suficient de curajos pentru a consuma berea.


Cea mai bizara descoperire a avut loc in august 2002, când lucratorii de la o fabrica de conserve de peste au gasit un cap de om in burta unui cod de 44 de kilograme, prins in apropiere de Queensland, Australia. Se pare ca respectivul cap era al unui pescar local, care cazuse de pe un doc in urma cu câteva luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS