10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFamiliile cu probleme - secretul succesului vedetelor

Familiile cu probleme – secretul succesului vedetelor

La Hollywood nu exista vedeta care sa nu aiba un secret bine ascuns. Fie ca este vorba de un parinte alcoolic, de un frate dependent de droguri sau de o copilarie dificila, astfel de experiente sunt frecvente printre staruri, facându-ne sa credem ca poate exact acesta ar fi secretul care le-a adus pe culmile succesului.


Daca ne aruncam o privire in biografiile celebritatilor de la Hollywood, o sa avem imediat impresia ca daca nu avem un parinte alcoolic, o ruda dependenta de droguri sau un var incapabil sa se adapteze, nu am avea nici o sansa sa devenim „cineva“. Din câte se pare, nu exista actor sau solist care sa nu aiba vreo „uscatura“ in propriul arbore genealogic, ca si cum o serie de traume si suferinte de diferite feluri in perioada copilariei ar constitui un fel de avantaj pentru a se lansa in showbusiness. In afara de câteva cazuri fericite de odrasle, nepoti sau rude celebre (Paris Hilton ), toti ceilalti, in mare parte, par o adunatura de fosti neadaptati. Iata, de exemplu, cazul lui Demi Moore, pe numele sau adevarat Demetria Gene Guynes. Crescuta in suburbiile orasului Pittsburgh, actrita a fost mai intâi abadonata inca din fasa de propriul tata, care nu a dorit sa o recunoasca. Apoi a trebuit sa faca fata unei mame si unui tata vitreg alcoolici si, in fine, a asistat la suicidul celui din urma. Ce sa mai, un adevarat scenariu de drama hollywoodiana. Din fericire, a dat de o prietena precum Nastassia Kinsky, care a indrumat-o spre o cariera de actrita. Gratie infatisarii sale, dar si talentului actoricesc, Demi a depasit cu brio traumele copilariei. Alt star care nu isi aminteste cu placere de propria copilarie este Tom „Scientology“ Cruise.


Cu câteva saptamâni in urma, cu ocazia nasterii fiicei sale Suri, actorul, emotionat si cu pofta de confesiuni, a povestit despre dificila sa relatie cu un tata violent si autoritar:


„Era tipul de persoana care, daca ii mergea ceva prost, isi varsa nervii pe prima persoana care ii iesea in cale“, a povestit Cruise. Actorul a marturisit ca tocmai din acest motiv a invatat sa nu aiba incredere in ceilalti si sa nu considere niciodata nimic ca fiind absolut sigur.


Vedetele – de la agonie la extaz


Chiar si o vedeta controversata precum Michael Jackson a recunoscut in timpul celebrului interviu „Living With Michel Jackson“, ca faimosul tata-stapân al Jackson Five, Joe, recurgea deseori la pedepse corporale, jigniri si multe altele fata de fiii sai. Aceasta acuzatie a fost apoi confirmata si de ceilalti frati ai megastarului. Ca sa nu mai vorbim de Charlize Theron. Frumoasa actrita sud-africana a avut o copilarie mai mult decât zbuciumata. La 15 ani, Charlize a asistat la moartea violenta a tatalui sau. Barbatul, un betiv violent si agresiv, a fost impuscat de mama lui Charlize. Din lista „traumatizatilor“, nu putea lipsi nici câstigatoarea premiului Oscar, Hilary Swank. Cu ocazia discursului rostit la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, când a fost desemnata cea mai buna actrita in rol principal, vedeta a marturisit ca a avut aceeasi copilarie ca protagonista filmului pentru care a fost premiata, Million Dollar Baby – o copilarie plina de lipsuri, si ca a trebuit sa doarma luni la rând, alaturi de mama sa, intr-o masina. Si Mark Wahlberg, inainte de a deveni rapperul „Marky Mark“, model pentru Calvin Klein si, in fine, actor de talent, a avut o adolescenta foarte zbuciumata: o familie saraca, parinti divortati (cu un tata absent si o mama absorbita de propriile probleme), el si fratii sai abandonati in voia sortii. Intre 14 si 17 ani, Mark a intrat la puscarie de câteva ori, pentru furt si dependenta de droguri. Un capitol aparte merita Drew Barrymore, care desi a facut parte din una dintre familiile „istorice“ de la Hollywood, a avut o tinerete agitata si marcata de abandonuri si neintelegeri familiare (tatal, John Barrymore jr., era un alcoolic excentric). Drew a incercat sa isi inece amarul in bautura si droguri si la noua ani era deja alcoolica, dependenta de cocaina la 12 ani si aspiranta sinucigasa la 16 ani.


Rude cu cazier pentru divele de la Hollywood


Nici Mariah Carey nu a fost mai fericita. Mai intâi, pe când era doar un copil, a trebuit sa suporte ostilitatea rasista impotriva familei sale „multirasiale“, (mama alba, tata negru). „Glumite“ inocente, de tipul cruci arse in gradina, câini otraviti, masini aruncate in aer si impuscaturi in bucatarie in toiul zilei erau la ordinea zilei. Apoi a urmat divortul parintilor si indepartarea tatalui si, in fine, lovitura venita din partea surorii sale, care a luat-o pe cai gresite. Allison Carey, mai batrâna decât Mariah cu aproape zece ani, a fost arestata, vara trecuta, la New York, pentru practicarea prostitutiei. Si asta exact in timp ce sora sa sarbatorea succesul noului sau album, „The emancipation of Mimi“. Si „traumele“ hollywoodiene nu se incheie aici. Julia Roberts si-a pierdut tatal din cauza cancerului pe când avea zece ani, iar raportul sau conflictual cu fratele mai mare, Eric, si el actor, este un lucru stiut de toata lumea. Meg Ryan a fost abandonata de mama sa pe când era adolescenta, ea fiind crescuta doar de tatal sau. Jennifer Aniston nu mai vorbeste cu mama sa de când aceasta a facut declaratii nu tocmai placute despre fiica sa, in presa de scandal americana. Mai mult chiar, la nunta sa cu Brad Pitt, in 2000, Jennifer nici macar nu si-a invitat mama. Dintre vedetele cu probleme nu lipseste nici „nevasta disperata“ Teri Hatcher, care a marturisit recent ca, atunci când era mica, unchiul sau ar fi molestat-o. Iar lista este lunga. Cert este ca la Hollywood actorii crescuti in familii normale pot fi numarati pe degetele de la o mâna. In plus, poate exista un motiv pentru care putini actori se limiteaza la o singura casatorie toata viata. Atunci de ce sa ne mai miram ca Michael Jackson a devenit caricatura care e azi, ca din când in când Tom Cruise pare un pic „dus“ sau ca Charlize Theron este alergica la casatorie?!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS