13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSolutii pentru parul gras

Solutii pentru parul gras

Parul dumneavoastra se ingrasa foarte repede si isi pierde volumul? Ei bine, cu o ingrijire adecvata puteti scapa de toate aceste neplaceri.


O tunsoare frumoasa este pusa in valoare de un par sanatos, de aceea ingrijirea parului este esentiala. Adeseori insa, un par gras da batai de cap tuturor: are un aspect uleios si se lipeste de pielea capului. Ingrasarea excesiva a parului este o consecinta a hiperactivitatii glandelor sebacee de la nivelul scalpului.


„Cauza principala o reprezinta dezechilibrele hormonale. De cele mai multe ori, persoanele cu un ten gras au si parul gras, de aceea este recomandat si un regim alimentar echilibrat“, a precizat Nicoleta Stancu, coafeza si sef de unitate la salonul de infrumusetare Lido. Si pentru ca un astfel de par se ingrasa repede si capata un aspect neplacut este recomandata spalarea acestuia de doua ori pe saptamâna. „Nu este bine nici sa se spele prea des pe cap, pentru ca atunci glandele sebacee sunt stimulate sa produca si mai mult sebum. Un par gras spalat corect se ingrasa dupa trei zile“, a mentionat coafeza. Ce inseamna o spalare corecta? In cazul parului gras se va evita ca in timpul samponarii sa masati pielea capului in mod regulat (riscati astfel sa stimulati in plus glandele sebacee).


Se recomanda tunsori franjurate sau filate


Si apa fierbinte incita producerea de sebum, iar parul se imbâcseste mult mai repede. Dupa spalare este indicat sa folositi un balsam pentru par gras, care se va aplica doar pe firul de par, nu si pe scalp. Exista si persoane al caror par se ingrasa la radacina, dar are vârfurile uscate. In aceste cazuri puteti folosi pentru spalare un sampon pentru par gras, iar pentru hidratare un balsam si o masca pentru par uscat. In ambele cazuri insa, din când in când este indicat sa apelati si la câteva tratamente pentru par, fie in cadrul unui salon, fie la domiciliu, cu produse achizitionate din comert. In caz ca sunteti nevoite sa va spalati mai des pe cap, atunci este indicat sa folositi sampoane moi special concepute pentru o folosire zilnica.


Specialistii cunosc chiar câteva trucuri pentru a reduce aspectul inestetic al parului gras. „Pentru un astfel de par recomand tunsori care sa aiba volum. Ideale sunt cele franjurate sau filate“, a spus Nicoleta Stancu. De asemenea, este bine de stiut ca permanentul sau vopsitul usuca parul. Daca va decideti insa sa apelati la aceste solutii, este bine sa mergeti intr-un salon de infrumusetare. „Este adevarat ca permanentul usuca parul, dar poate si dauna daca nu sunt folosite produse de calitate“, a avertizat Nicoleta Stancu.


Masti naturiste


Mama natura are solutii pentru toate problemele noastre. Iata o reteta foarte simpla care este indicata pentru toate tipurile de par: se zdrobeste o banana si se amesteca cu o lingura de ulei de floarea-soarelui si o jumatate de lingura de suc proaspat de lamâie. Compozitia obtinuta se aplica pe parul uscat, se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care va spalati cu sampon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS