12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Ciorba de burta

Ingrediente:


– 700 g burta;


– 2 morcovi;


– 1 patrunjel;


– 1 ceapa;


– 1/2 gogosar in otet;


– 3-4 catei mari de usturoi;


– 300 g smântâna;


– 2 oua;


– 60-70 ml otet 6%.


Mod de preparare:


Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros, se pune câteva ore, chiar o zi, in putina apa cu câteva linguri de otet. Se fierbe burta la foc mediu pâna se inmoaie, cam doua ore. Se scoate si se taie fâsii de 5 cm lungime si 1 cm latime. Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fâsiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul din usturoi cu putina zeama de ciorba. Dupa ce se fierb legumele, se scot si se pun otetul si gogosarul taiat cubulete. Se mai fierbe inca 5-10 minute si se adauga mujdeiul. Smântâna se amesteca cu cele doua oua batute. Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecând continuu ca sa nu se „brânzeasca“. Se serveste fierbinte cu putin patrunjel tocat si ardei iute in otet.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS