10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCalatoriile in timpul sarcinii

Calatoriile in timpul sarcinii

Faptul ca sunteti insarcinata nu trebuie sa va izoleze in casa! Nu exista absolut nici un motiv ca femeile insarcinate sa nu calatoreasca, chiar si cu avionul, in situatia in care se bucura de o sanatate si o dezvoltare normala a sarcinii.


Este foarte important sa cereti sfatul medicului inainte de a porni intr-o calatorie cu avionul, pentru o verificare de rutina. In cazul in care ati avut experiente traumatizante in trecut, precum un avort, diabet gestational sau purtati in pântece gemeni sau tripleti, doctorul va poate recomanda (in functie de starea prezenta) amânarea calatoriei.


Calatoriti insotita de cineva pentru a va oferi sprijinul in caz de urgenta.


Cele mai multe companii aeriene nu permit femeilor insarcinate (peste 36 de saptamâni) sa calatoreasca cu avionul.


Evitati calatoriile in tarile mai putin dezvoltate, in care tratamentele medicale de urgenta s-ar putea sa nu fie usor de procurat.


In timpul calatoriei cu avionul sau masina, puneti-va centura de siguranta in zona pelviana si incercati sa tineti picioarele cât mai intinse posibil, atât cât va permite spatiul.


Evitati sporturile acvatice in timpul sarcinii: schiul pe apa si scuba-diving-ul pot afecta bebelusul.


Evitati baile fierbinti si sauna, deoarece caldura excesiva poate afecta starea bebelusului.


Femeile insarcinate sunt foarte expuse riscului de malarie, care poate determina o nastere prematura. In cazul in care calatoriti intr-o asemenea zona, discutati cu doctorul despre medicamentele antimalarie pe care le puteti lua.


Atentie! Copiii cu vârsta sub sase saptamâni nu au voie sa calatoreasca cu avionul, deoarece nu sunt suficient de dezvoltati pentru a face fata turbulentelor atmosferice din timpul zborului.


Intotdeauna cereti sfatul medicului in cazul in care va planificati activitati pe perioada vacantelor, care implica o calatorie cu avionul sau alte mijloace de transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS