10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Musaca de cartofi

Ingrediente:


– 800 g carne de vita;


– 200 g carne de porc;


– 2 legaturi de verdeata (patrunjel, marar);


– 5 oua;


– 300 ml ulei;


– 200 g ceapa;


– 3 kg cartofi;


– sare si piper dupa gust;


– 500 g sos tomat;


– 500 g sos de smântâna;


– 100 g cascaval.


Mod de preparare


Carnea se spala, se zvânta si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie rondele, cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se raceste.


Carnea se trece prin masina de tocat. Compozitia se condimenteaza, se inabusa in ulei pâna scade (se reduce lichidul), se raceste si apoi se trece din nou prin masina de tocat. La pasta rezultata se adauga ouale batute spuma, verdeata taiata marunt si se amesteca pâna devine omogena. Cartofii se prajesc in ulei sau se inabusa intr-o tava unsa cu grasime. Se asaza un strat de cartofi si 1/2 din cantitatea de sos de smântâna care se intinde uniform, apoi stratul de carne si restul de cartofi cu sosul de smântâna. Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca. 30 de minute. Spre sfârsitul gratinarii se presara deasupra cascavalul ras. Când este gata rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos de tomate pus deasupra.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS