16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCombinatie de stiluri intr-o locuinta

Combinatie de stiluri intr-o locuinta

O amenajare originala in care vechiul se imbina cu noul si cu rusticul.


Fiecare casa este o provocare. Indiferent de modul in care este amenajata, cu mai multe elemente sau mai putine, simpla sau incarcata, are intotdeauna un detaliu care sa o faca unica. Un interior care poate trimite intr-o alta epoca este cel mai cautat la aceasta ora, asa ca majoritatea pieselor de mobilier pot fi restaurate sau reconditionate piesa cu piesa. In acest caz, la mare cautare sunt esentele de lemn bun, covoarele de valoare, obiecte frumoase, in general, lucruri care isi pastreaza valoarea si autenticitatea peste ani. Important este cum pot fi aranjate si combinate, ca apartamentul ce le adaposteste sa nu semene cu apartamentul „strabunicii“.


Casa are nevoie de mult soare


O locuinta extrem de placuta, calda si primitoare, trebuie sa fie in asa fel impartita incât in ea sa patrunda soarele. O oglinda cu rama neagra poate „trona“ undeva chiar la intrare pentru a da impresia de vechi. Interesante intr-o astfel de locuinta pot fi si tapiseriile extrem de vechi, care pot fi atârnate pe pereti si care schimba cu succes o parte din decorul locuintei. Alt „element de decor“ poate fi o masina de cusut veche, care poate deveni o excelenta tabla de sah in fata careia poate fi amplasat un taburet din lemn. Si tot la capitolul antichitati pot fi enumerate un fotoliu-pat sau un pat-recamier care pot da un plus de rustic.


Din cele spuse de designerii de interior, si fotoliul, si patul pot fi restaurate si retapisate. Un astfel de apartament poate deveni o mostra de unicitate. Combinatia rezultata este un amestec intre firea foarte practica a celor ce locuiesc intr-un astfel de apartament si simtul artistic. Acesta din urma se poate remarca prin elementele distincte ale amenajarii.


„Artificii“ in camera de zi


Camera de zi poate reprezenta incaperea in care toata lumea se simte bine si in care timpul se petrece impreuna cu cei dragi. In acest spatiu, peretii pot fi eliminati, pentru o comunicare mai buna. Intre bucatarie si camera de zi poate fi pastrat doar o parte din fostul perete, care la rândul lui poate fi transformat intr-un bar. Adapostita de bar, bucataria poate fi amenajata simplu, cuprinzând doar aparatura electrocasnica. Singurele spatii de depozitare pot fi amenajate doar sub blatul de lucru, care nu reprezinta o piesa de mobilier asa cum ne-am obisnuit sa intâlnim in alte amenajari. Acesta poate fi un corp construit din materiale solide, de zidarie, finisat cu placi de dimensiuni mari, cu un aspect rustic, deosebit. Din acelasi material se poate placa si peretele de deasupra chiuvetei si a aragazului, continuându-se si cu peretele alaturat pâna lânga fereastra. Mai mult, din cauza dimensiunilor reduse ale incaperii se poate renunta si la alte spatii de depozitare ce sunt de obicei amplasate pe lânga pereti, inclusiv la corpurile suspendate. In acest spatiu se poate pastra chiar si locul de servit masa, ba mai mult, masa poate fi folosita si pe post de blat de lucru. Singurul artificiu aflat in camera de zi si care poate trada simtul artistic al gazdelor poate fi o nisa in perete in care pot fi asezate obiecte de decor, puse in evidenta de un spot luminos. Pentru a conferi amenajarii un element de stabilitate, poate fi pastrat un perete, dar nu compact, in mijlocul lui putându-se crea un cadru, ca o fereastra. Si in acest spatiu pot fi amplasate obiecte de decor iluminate cu spoturi montate in partea superioara a cadrului. Un lucru care pigmenteaza amenajarea zonei din camera de zi poate fi un perete decorat cu tablouri si care ofera spatiului caldura si o intimitate aparte. Incaperea care poate trada personalitatea proprietarului o reprezinta biroul de lucru. O camera de dimensiuni reduse, in care corpurile de biblioteca si cartile pot predomina. Tendintele in privinta mobilei, a culorilor si a accesoriilor pot fi puternic influentate de fiecare, deoarece in propria locuinta trebuie sa te simti „ca acasa“. Din cele spuse de designerii revistei craiovene Casa si biroul, in casa e bine sa predomine culorile calde, care sa nu aminteasca de biroul unde se petrece cel mai mult timp din zi. Stilul recomandat este unul simplist, dar elegant si care pastreaza accente moderne.


Material realizat in colaborare cu revista Casa si biroul din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS