10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVedetele si credintele religioase

Vedetele si credintele religioase

De la scientologie la kabbala, de la crestinism la budism – fiecare religie isi are propriii adepti si sustinatori printre starurile de la Hollywood, printre cântareti si printre personajele din lumea spectacolului.


Tom Cruise. Când era copil voia sa se faca preot. Acum el crede in calatoriile intergalactice, in reincarnare si in posibilitatea de a imbunatati existenta prin controlul mintii.


Actorul este adept al scientologiei, iar actuala sa relatie cu actrita Katie Holmes se pare ca evolueaza sub semnul acestei credinte. Recent, au circulat o serie de zvonuri potrivit carora actorul i-ar fi cerut iubitei sale sa nu tipe in timpul nasterii, pentru a respecta regulile scientologiei. Fondatorul bisericii scientologice, L. Ron Hubbard, sustine, in cartile sale, ca femeia „trebuie sa nu tipe in timpul nasterii pentru a asigura sanatatea copilului si a casei in care acesta va locui imediat dupa aceea“. Tom Cruise a negat aceste zvonuri spunând ca declaratiile sale au fost gresit interpretate. „Totul a fost interpretat gresit, presa sustinând ca femeia nu are voie sa tipe la nastere. Nu este adevarat. Asa ceva ar fi imposibil de cerut. Dar as vrea ca logodnica mea sa fie cât mai linistita. Eu voi fi alaturi de ea“, a declarat artistul.


Madonna. S-a convertit la kabbala in anul 1998. De atunci, Madona sau Esther (numele sau de adepta) nu pierde nici o ocazie de a dona bani pentru comunitatea sa religioasa. De exemplu, ea a donat Centrului Kabbala din Los Angeles banii incasati in urma vânzarii biletelor pentru primele rânduri de la concertele turneului sau „Re-Invention“.


Marilyn Manson. Criticat vehement pentru textele cântecelor sale, artistul a promis ca va compensa acest lucru printr-o lectura atenta a Bibliei. Crescut intr-o scoala catolica, rocker-ul Marilyn Manson admite ca are un singur cult: arta. „Eu fac muzica si intru in contact cu Dumnezeu de fiecare data când scriu un text, când compun o melodie sau când desenez un tablou. Creativitatea le da oamenilor un motiv pentru a trai, le da ceva in care sa creada. Cred ca arta este singurul lucru cu adevarat spiritual din lumea asta“, a declarat Manson.


Britney Spears. Indoctrinata de prietena sa Madonna, printesa muzicii pop s-a regasit si ea in tainele practicii kabbalei. „Mi-a spus despre kabbala atunci când aveam cel mai mult nevoie“, a declarat Britney Spears. „Kabbala m-a ajutat sa ma eliberez de influentele negative care ma purtau pe un drum gresit. Prin kabbala am reusit sa privesc in interiorul meu, sa alung energia negativa si sa-mi transform viata. Indiferent care este religia, este uimitor ceea ce poate sa faca puterea unei rugaciuni“, a mai spus Britney.


Christy Turlington. Yoga i-a schimbat viata. Top model celebru in perioada anilor ’90, Christy Turlington, a declarat ca antica practica spirituala nu numai ca i-a hranit sufleul, ci i-a deschis si poarta catre lumea afacerilor. In urma cu câtiva ani, ea a lansat o linie de produse pentru ingrijirea pielii bazata pe princiliile Ayurvedei, precum si o colectie de haine pentru „sportul contemplativ“. Ea a scris de asemenea mai multe carti si si-a luat licenta in filosofie si religii comparate.


Bono. Crescut in Irlanda in spiritul catolic el refuza apelativul de „formatie rock crestina“ atribuit trupei sale U2. „Imi plac imnurile si muzica gospel, insa asta nu inseamna sa transformam muzica noastra intr-un instrument evanghelic. Muzica este prin ea insasi un limbaj al spiritului“, a declarat artistul.


Matt Dillon. In timpul unei calatorii in Cambogia, pentru realizarea filmarilor la pelicula „City of Ghosts“, Matt Dillon a fost fascinat de budism. „Maretia consta in rationalitatea acestei religii. Fiind crescut in spiritul catolic, am gasit budismul mult mai comod si indulgent. Nu cred ca crestinismul greseste, insa transmite oamenilor prea multa rigiditate“, a spus actorul.


Dennis Quaid. Crescut in conformitate cu doctrina Bisericii Baptiste, actorul Dennis Quaid nu a incetat sa exploreze alte religii. „Am facut de trei ori inconjurul lumii si ceea ce am inteles este ca nu exista mare diferenta intre crestini si musulmani, intre hindusi si budisti: cu totii credem in Dumnezeu“, a spus Quaid.


Moby. Muzica sa pare a ascunde o misiune: aceea de a-i converti la crestinism pe cei care o asculta.


„Crestin, clarvazator, DJ spiritual care isi calauzeste ascultatorii sa se ridice catre cer“, asa l-au caracterizat jurnalistii. „Inainte credeam ca adeptii crestinismului aveau dreptate si ca ceilalti greseau. Acum vad lumea asa cum este ea: un loc mult prea complicat. Am inteles ca indiferent cât il iubesc pe Isus si invataturile acestuia, nu ma pot defini ca un crestin, deoarece ar insemna ca am o certitudine, pe care eu insa nu o am“, a precizat artistul.


Goldie Hawn. Crestinism, iudaism, prezbiterianism, trecând insa si prin budism. De-a lungul vietii sale, actrita Goldie Hawn a explorat aproape toate laturile spiritualitatii. „Studiez atât cât este posibil islamismul, budismul, hinduismul, iudaismul si crestinismul. Adevarul este ca ne apropiem de o religie pentu a ne incalzi inima, pentu a gasi pacea, pentru a ne simti mai uniti si mai aproape de ceva grandios. Toate religiile ne permit acest lucru. Doar budismul are oarecum ceva in plus: te invata sa privesti in interiorul tau, sa-ti asculti mintea“, a declarat Goldie Hawn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS