9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn fruct pe saptamâna: Portocala

Un fruct pe saptamâna: Portocala

Originar din China, portocalul a urmat, ca si mandarinul, Drumul matasii.


Ulterior, el a ajuns pe coastele Mediteranei, facând parte, alaturi de maslini, din peisajul mediteranean.


Portocalele sunt unele dintre cele mai bune fructe de iarna, suplinind carentele vitaminice. Portocala este remineralizanta, antiinfectioasa, digestiva, diuretica si laxativa.


Calitatile curative ale portocalei erau cunoscute si apreciate din secolul al Xlll-lea, când era prescrisa bolnavilor. A enumera proprietatile portocalei inseamna a aminti, mai intâi, calitatile sale remineralizante: fiind un mare depozitar de saruri minerale, mai ales calciu, acest fruct fortifica organismul, stimuleaza imunitatea naturala, luptând impotriva bolilor infectioase.


Calciul este utilizat integral de catre organism, datorita fosforului care permite fixarea lui.


In afara acestor doua elemente, compozitia acestui fruct face ca el sa fie recomandat copiilor in crestere, anemicilor, bolnavilor cu stari febrile, convalescentilor.


Ficatul, rinichii si intestinele sunt organele pe care portocala le stimuleaza energic, curatând organismul in profunzime si debarasându-l de toxinele si de deseurile sale.


Aceasta proprietate detoxifianta, datorata potasiului pe care il contine, prezinta interes mai cu seama pentru persoanele care acuza constant stari de oboseala; acumularea deseurilor si a toxinelor este adeseori cauza starii de oboseala fizica.


A face o cura de portocale inseamna, de fapt, a face tratament impotriva imbatrânirii, in toate sensurile cuvântului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS