14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReese Witherspoon: din Nashville la gala premiilor Oscar

Reese Witherspoon: din Nashville la gala premiilor Oscar

Reese Witherspoon a devenit cunoscuta pentru rolul frumoasei Elle Woods, in pelicula „Blonda de la Drept“, statutul sau fiind conturat apoi de cele interpretate in „Pleasantville“ si „Sweet Home Alabama“. Dar actrita nu se teme sa accepte si roluri mai provocatoare.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, frumoasa americanca, de 29 de ani, a facut primii pasi in cinematografie in 1999 cu filmul de succes „Cruel Intentions“. Dar, pe lânga o cariera de succes pe marele ecran, Reese a fost ocupata si cu infiintarea propriei companii de productie, precum si cu aparitia in emisiunea „Saturday Night Live“.


Recent, artista, care are doi copii si este casatorita cu Ryan Phillipe, partenerul sau din „Cruel Intentions“, a obtinut si o nominalizare la Oscar.


In pelicula „Walk The Line“, considerata drept una dintre cele mai bune ale anului, Reese joaca rolul lui June Carter, sotia legendarului cântaret de muzica country Johnny Cash. Filmul prezinta povestea lui Cash incepând de la experienta vietii la o ferma din Arkansas pâna la succesul obtinut cu Sun Records, in Memphis.


Fiind intrebata cum a reactionat la ideea de a participa la acest proiect, actrita a raspuns: „James Mangold – regizorul nostru – mi-a vorbit despre ideile lui cu doi ani inainte de a realiza scenariul. El mi-a spus: «Voi face un film despre Johnny Cash si as vrea sa colaboram». Aproape ca nu-mi venea sa cred, pentru ca eu sunt din Nashville, Tennessee – centrul muzicii country. Asa ca, nu numai ca aveam cunostinte vaste despre Cash si cariera sa muzicala, dar stiam foarte multe amanunte despre June Carter Cash si despre familia lor. Chiar am interpretat rolul lui Maybelle Carter intr-o piesa de treatru, când eram in clasa a patra. Am fost foarte incântata de aceasta idee“.


„Walk The Line“ – un proiect personal


De asemenea, artista a precizat ca proiectul pentru realizarea filmului a fost „personal“, originea sa ajutând-o mult in interpretarea rolului lui June.


„Am simtit imediat o conexiune cu June – amândoua am fost educate in aceeasi cultura, aceeasi religie si avem multe valori comune. June a fost casatorita de doua ori, având copii din ambele relatii. A fost o femeie puternica, reusind sa depaseasca multe piedici. O respect foarte mult“, a mai declarat Reese.


Potrivit sursei citate, actrita a mai precizat ca in timpul filmarilor a trait o experienta „de neuitat“, reamintindu-si clipele copilariei.


„Pelicula a fost realizata in Memphis – unul dintre locurile unde am copilarit – astfel ca mi-a trezit multe amintiri frumoase. In plus, am reusit sa colaborez bine cu Joaquin Phoenix. Timp de sase luni, am petrecut fiecare zi impreuna, in aceeasi camera, repetând pentru rolurile noastre sau incercând sa cântam la diverse instrumente. Au fost zile in care am fost frustrata, dar el a avut intotdeauna grija sa ma ajute sa-mi revin“, a mai declarat actrita. De asemenea, fiind intrebata cum se simte sa fie nominalizata la Oscar la o vârsta atât de frageda, Reese a precizat:


„Este minunat. Am abia 29 de ani si am sansa extraordinara de a ma numara printre nominalizati la Oscar. Orice s-ar intâmpla, sunt fericita ca am reusit sa ajung pâna aici“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS