10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDumnezeu, fata in fata cu magicienii

Dumnezeu, fata in fata cu magicienii

Sintagma „tara tuturor posibilitatilor“, atribuita Statelor Unite, este valabila si la tribunal. Potrivit cotidianului german Express, an de an, cele mai ciudate cazuri care ajung in atentia justitiei sunt recompensate cu premiile „Stella-Award“, care ii premiaza pe americanii cei mai originali.


Originea premiilor „Stella-Award“ este una destul de amuzanta, ele primind aceasta titulatura in memoria celebrului proces care a stârnit amuzamentul opiniei publice din intreaga lume. Este vorba de cazul octogenarei Stella Liebeck care a actionat in judecata lantul de restaurante fast-food McDonalds, dupa ce si-a varsat in poala un pahar cu cafea fierbinte pe care il cumparase dintr-unul dintre celebrele localuri, suferind arsuri pe corp. Pentru ca mai-marii de la McDonalds nu avusesera grija sa isi avertizeze clientii ca respectiva cafea este fierbinte, tribunalul a decis ca batrânica sa primeasca nu mai putin de 4,5 milioane de dolari despagubiri.


Marele câstigator din acest an este Christopher Roller din Burnsville, Minnesota. Roller i-a chemat in fata instantei pe cunoscutii magicieni David Blaine si David Copperfield, carora le-a cerut sa isi dezvaluie imediat secretele lor profesionale, ori, in caz contrar, va fi nevoit sa le perceapa zece la suta din incasari, care sunt cam in jur de 50 de milioane de dolari in cazul lui Copperfield si doua milioane de dolari in cazul lui Blaine. Motivul pretentiilor lui Roller este simplu. Americanul afirma ca cei doi iluzionisti sfideaza legile fizicii si ca trebuie sa aiba „puteri divine“ pentru a-si realiza magiile. Si, de vreme ce Roller afirma ca el este insusi „Dumnezeu“, americanul a ajuns la concluzia ca, intr-un fel sau altul, cei doi magicieni ii fura puterile. La rândul sau, Copperfield s-a aparat, afirmând ca dreptul de utilizare a puterilor divine este „dincolo de jurisdictia oricarei curti“.


Orice fapta buna se pedepseste


Locul doi in clasament este ocupat de Wanita „Renea“ Young din Durango, Colorado. Doua adolescente obisnuiau sa pregateasca prajiturele, pe care mai apoi le lasau pe ascuns la usa vecinilor lor, in semn de generozitate. Reclamanta noastra insa a avut un soc când le-a surprins pe doua fete in fata usii sale. Desi adolescentele si-au cerut scuze chiar si in scris, femeia si-a dat vecinele in judecata, cerând despagubiri in valoare de 3.000 de dolari. Spre nemultumirea ei insa, judecatorul i-a acordat doar 900 de dolari, fapt pentru care femeia s-a plâns in toate ziarele si la toate posturile de televiziune. In prezent, Young este socata ca toata lumea din cartier o uraste si se teme ca va trebui sa se mute. Dar, la urma urmei, ce mai conteaza? A câstigat, nu?


Medalia de bronz ii revine lui Barnard Lorence din Stuart. Lorence a reusit sa isi depaseasca in dese rânduri limita de credit. Când banca i-a solicitat taxe suplimentare pentru depasirea de credit, barbatul nu a gasit nimic mai bun de facut decât sa dea in judecata institutia, afirmând ca din cauza taxelor suplimentare este „stresat si indurerat“ si nu mai poate sa doarma. Pâna acum, nu se stie care a fost decizia magistratilor.


Zborul pasarilor – interzis


Un premiu de onoare ii revine Rhondei Nichols, care ocupa locul patru. Aceasta afirma ca a fost atacata de o pasare la intrarea intr-un magazin din Fairview Heights, Illinois, provocându-i rani la cap. Cu toate acestea insa, Nichols a dat in judecata conducerea magazinului, pe care o considera responsabila de faptul ca le permite pasarilor sa zboare „dupa bunul plac“. Desi nu a raportat niciodata incidentul in magazin, femeia cere despagubiri in valoare de 100.000 de dolari. Din pacate pentru ea insa, cazul a fost respins de tribunal in ianuarie 2006. Locul cinci in clasament este ocupat de Michelle Knepper din Vancouver, Washington. Knepper a ales un doctor la intâmplare din cartea de telefon, pentru efectuarea unei liposuctii si nimic nu a oprit-o in dorinta ei de a fi frumoasa, nici macar faptul ca medicul ales era un dermatolog. Cum era si normal, problemele nu au intârziat sa apara, astfel ca Michelle s-a plâns la tribunal, afirmând ca nu l-ar fi ales niciodata pe acel medic pentru liposuctia ei, daca stia ca nu este de specialitate. Surprinzator, femeia a dat in judecata autorii cartii de telefon, pentru ca nu au precizat specialitatea medicului. Si mai surprinzator este faptul ca femeia a câstigat 1,2 milioane de dolari, iar sotul sau a mai primit alte 375.000 de dolari, pentru ca va fi nevoit sa isi petreaca viata alaturi de o femeie cu ceva probleme.


Dati in judecata pentru ca i-au salvat viata


Barbara Connors din Medfield figureaza pe locul sase, fiind si ea protagonista unui proces cu totul inedit. Connors se afla in masina condusa de ginerele sau, in vârsta de 70 de ani, când acesta a pierdut controlul autoturismului si s-au prabusit in Connecticut River. Echipele de interventie au sosit intr-o clipita si le-au salvat viata celor doi pasageri, insa Connors s-a ales cu leziuni la nivel cerebral. A dat in judecata soferul? Ar fi logic, insa femeia i-a chemat in fata instantei si pe curajosi membrii ai echipei de salvare, care si-au riscat viata ca sa o scoata la suprafata.


Ocupantul locului sapte in clasament, Bob Dougherty a fost victima unei glume proaste. Un glumet a avut ideea sa unga cu superglue scaunul de toaleta al unui magazin din Louisville, Colorado, astfel ca Dougherty s-a lipit când s-a dus sa isi faca nevoile. Desi a acceptat ca magazinul nu se face responsabil de acest incident, conducerea firmei a decis sa ii acorde oricum 2.000 de dolari pentru a-si cere cumva scuze. Dougherty insa s-a simtit jignit de aceasta oferta si a dat in judecata magazinul, cerând despagubiri de trei milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS